AK Parti Milletvekillerinin Referandum Çalışmaları Devam Ediyor

AK Parti İçel milletvekillerinin, 16 Nisan’da yapılacak referandum çerçevesinde il genelindeki çalışmaları devam ediyor. AK Parti İçel Milletvekili Hacı Özkan, Tarsus’ta vatandaşlarla bir araya gelirken, Milletvekili Ali Cumhur Taşkın da merkez Toroslar ilçesinde semt pazarı gezerek esnafla buluştu.

AK Parti Milletvekillerinin Referandum Çalışmaları Devam Ediyor
AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, İçel Milletvekili Hacı Özkan, Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül ve Tarsus ilçe teşkilatıyla birlikte Tarsus’taki tarihi Atatürk Çarşısı esnafı ile bir araya geldi. Çarşıdaki esnafı tek tek gezen Özkan, AK Parti’nin yeni projelerini ve 16 Nisan’da sandıktan evet oyu çıkması durumunda Türkiye’de gerçekleştirilecek yeni projeleri anlattı.

Özkan: “Ben nasıl vekil olduysam diğer esnaf arkadaşlarım da olabilir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Kendi yakınlarını milletvekili yapacaklar” sözlerine atıfta bulanan Özkan, “AK Parti’mizde işçi de emekçi de esnaf da milletvekili olacak. Ben bir esnafım. AK Parti’de eğer böyle bir ayırım yapılsaydı ben vekil olamazdım. Ben nasıl vekil olduysam diğer esnaf arkadaşlarım da olabilir” dedi.

İlçedeki alışveriş merkezini de ziyaret ederek, vatandaşlardan referandumda ‘evet’ oyu vermeleri için destek isteyen Özkan, ev ve kahvehane ziyaretleri de gerçekleştirerek, “Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımız ‘evet’ oyu vereceklerini söylüyor. Bu millet 2002’de Türkiye’nin çarkını nasıl döndürdüyse 16 Nisan’da da evet oyu vererek Türkiye’nin miladını değiştirecek. Güvenli ve huzurlu Türkiye, lider ve öncü bir Türkiye için 16 Nisan’da sandıktan evet oyu çıkaracağız inşallah” diye konuştu.

Taşkın, evet oyu için vatandaşlardan estek istedi

İçel Milletvekili Ali Cumhur Taşkın ise referandum çalışmalarını merkez Toroslar ilçesinde sürdürdü. AK Parti Toroslar ilçe teşkilatıyla birlikte Güneykent Mahallesi’nde pazar esnafını ve vatandaşları ziyaret eden Taşkın, burada pazarcı esnafı ve vatandaşlarla bir araya gelerek halk oylamasında evet oyu vermeleri için destek istedi.

Taşkın, daha sonra Halkkent ve Arpaçsakarlar Mahallelerinde ev ziyaretlerine giderek, partisinin Toroslar İlçe Başkanlığının gençlik toplantısına katıldı.

Gittiği her yerde vatandaşa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye’ye kazandıracaklarını anlatan Taşkın, halk oylamasında vatandaşlardan güçlü Türkiye için ‘evet’ oyu vermelerini istedi. Gençlerle sohbet eden Taşkın, “Siz gençler bizim geleceğimizsiniz. Yeni sistem ile sizler de önümüzdeki seçimlerde seçilebileceksiniz. Bunu yapan AK Parti Hükümetidir. Biliyorsunuz daha önce seçilme yaşını 25’e indirmiştik. Şimdi de seçme ve seçilme yaşını eşitliyoruz, 18 yapıyoruz. 18-24 yaş arasındaki gençlerimiz, siyasette görev alabilecek ve söz sahibi olabilecek” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA