AK Parti İzmir İl Başkanı Delican Açıklaması

'Birlik ve beraberliğimizi muhafaza her zamankinden daha elzem hale geldi'.

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, 'Birlik ve beraberliğimizi muhafaza her zamankinden daha elzem hale geldi.' ifadelerini kullandı.

Delican, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın geçen hafta 2 kez İzmirlilerle buluştuğunu ve partilerinin yeni il binasının açılışını yaptığını belirtti.

Türkiye'nin, tarihinin miladı olacak bir hamlenin eşiğinde olunduğunu vurgulayan Delican, şöyle devam etti:

'Bize, Hollanda'da reva görülen ibretlik muameleyi hep birlikte izledik. Diplomatik kriz tanımını bir yana bırakın, tam anlamıyla bir demokrasi faciası, uluslararası ihlaller silsilesi olan, milletimize ve devletimize yönelik bu faşist yaklaşımın, saldırının karşılığını vermek zorundayız. Bu bir parti meselesi değil, tamamen ülkemizin ve milletimizin onuru meselesidir. Ve bunu yaparken de önümüzdeki kritik süreci iyi değerlendirmeliyiz. İdrak ve kararlılık dönemecindeyiz. Başka çaremiz yok.'

Halk oylaması sürecinde yoğun bir hafta geçirdiklerini, 5 günde 5 bakan ağırladıklarını ve Başbakan Yıldırım'ın da iki gün arayla hemşehrileriyle buluştuğunu aktaran Delican, İzmir'in, AK Parti'nin her reformu ve icraatının en önemli şehri olduğuna işaret etti.

Kenti ziyaret eden bakanların müjdelerle geldiğini bildiren Delican, şunları kaydetti:

'İnşallah yatırımlarımız daha da artacak. Çok önemli günlerden geçiyoruz. Atatürk'ün 'Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır' çağrısını unutmamalıyız. Milletimiz ve İzmirli hemşehrilerimiz vatan ve bayrak sevdasındadır. Akılları ve tüm hissiyatlarıyla cumhuriyetimize duydukları bağlılık ve sadakattedir. 15 Temmuz'da tavan yapan bu işgalci zihniyete içeride de dışarıda da geçit vermeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza her zamankinden daha elzem hale geldi. İnanıyorum ki hangi görüşten olursa olsun, hangi partiye oy verirse versin tüm vatandaşlarımız bunu görüyor.'
Kaynak: AA