AİBÜ Rektörü Hayri Coşkun; ''Hollanda'nın Yasaklayıcı Tutumu Kabul Edilemez''

Abant İzzet Baysal Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Hollanda’nın Rotterdam kentinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın engellenmesine karşı kınama mesajı yayınladı.

AİBÜ Rektörü Hayri Coşkun; ''Hollanda'nın Yasaklayıcı Tutumu Kabul Edilemez''
Hollanda’nın Rotterdam kentinde Türk vatandaşlarla buluşmak isteyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya, Hollanda Hükümet yetkililerinin yaptığı engelleme ve vatandaşlara yönelik muamelesi, AİBÜ Rektörü Prof Dr. Hayri Coşkun tarafından kınandı. Coşkun, "Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın ve aziz milletimizin nefret duygularını kışkırtıcı mahiyetteki engelleyici ve yasaklayıcı tutum, günümüz evrensel hukuk normlarına aykırı olup, kabul edilemezdir" dedi.

Son yıllarda Avrupa’da, ırkçılığın normalleştirildiğini, İslamofobi ve göçmen karşıtlığına yönelik söylemlerin ana akım siyasetin parçası haline geldiğini üzülerek gördüklerini ifade eden rektör Coşkun, "Hollanda’nın uluslararası organizasyonlarda birlikte çalıştığı bir ülkenin bakanlarına yönelik diplomatik ve demokratik teamüllere aykırı bu son tutumu, demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusunda samimiyetlerinin sorgulanmasına neden olmuştur. Devletimizi temsil eden bakanlarımıza ve kendileriyle buluşmak isteyen soydaşlarımıza yapılan muamele karşılıksız kalmayacaktır’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA