85. Yerel Medya Semineri

TGC Genel Başkanı Olcayto: 'Biz yolumuzdan sapmadan çağdaş, demokratik, laik bir ülkenin gerçekleşmesi için her türlü çabayı kendimizce göstermeye çalışıyoruz'.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) Konrad Adenauer Stiftung (KAS) Türkiye Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlediği 85. Yerel Medya Semineri Yalova'da düzenlendi.

TGC Genel Başkanı Turgay Olcayto, Termal ilçesindeki bir otelde düzenlenen seminerin açılışında yaptığı konuşmada, 85. semineri Yalova’da yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Türkiye'de 81 ilin bir çoğunu gezdiklerini dile getiren Olcayto, şöyle konuştu:

'Hem kuzeyde hem güneyde gitmediğimiz yer kalmadı. Üç beş ilimiz kaldı. Onları da bu yıl zannediyorum bitirmeye çalışacağız. Arkadaşlarımız sizlerle deneyimlerini paylaşıyor, hem de sizlerden pek çok şey öğreniyoruz. Türkiye'nin yerel medyaya çok ihtiyacı var. Bunu söylerken tabi bazı kirli siyasetçilerin yerel gazetecileri bölme yolunda çok büyük hoş olmayan çabaları var ama ne yapalım. Bu da Türkiye'nin bir gerçeği. Bunlara da katlanıyoruz. Biz yolumuzdan sapmadan çağdaş, demokratik, laik bir ülkenin gerçekleşmesi için her türlü çabayı kendimizce göstermeye çalışıyoruz. Şu anda cemiyetin 3 bin 884 üyesi var. Bu üyelerimizle birlikte aynı çaba için kenetlenmiş durumdayız.'

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da kendisinin de uzun süre gazetecilik yaptığını ve gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu bildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

'Gazetecilik ulusalda yapmak zor ama yerelde yapmak çok daha zor. Ben bu mesleğin hem mutfağında bulundum hem de vitrininde bulundum. 99 sefer adam hakkında iyi haber yazarsınız ama bir defa olumsuz haber yazdığınızda 99’un hepsi gider ve size selam vermez. Yerel gazeteciliğin ulusal basından farkı bu seminerlerde ortaya çıkıyor. Şu anda Yalova’da 3 günlük gazete var. Ben bunda ne kadar emek olduğunu biliyorum. O yüzden gazetecilik mesleğini ilkeli ve dürüst yapanlara saygım sonsuz. Şimdi işin kolay tarafı olan internet gazeteciliği ortaya çıktı. Çok daha hızlı, çok daha kolay ve maliyeti düşük ama bizim derdimiz asıl gazeteleri yaşatmak olmalı.'

Konuşmalarının ardından Salman, Başkan Turgay Olcayto ve KAS Türkiye Koordinatörü Bekir Öncel'e Yürüyen Köşk maketi ve Atatürk'ün Yalova hatıralarını anlatan kitap hediye etti.

Daha sonra, konusunda uzman gazeteci, akademisyen ve hukukçular tarafından mesleki konuların ele alındığı oturumlar yapıldı.

Kaynak: AA