6 Aylık İş Başvurusunda Kura Sistemine Tepki

Tokat’ta bin 275 kişinin başvurduğu iş için noter huzurunda bilgisayardan düzenlenen kura çekilişine bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

6 Aylık İş Başvurusunda Kura Sistemine Tepki
İşkur Tokat İl Müdürlüğüne 6 ay süre ile İl Özel İdaresinde çalışmak için başvuran bin 275 kişi için kura çekilişi yapıldı. 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında düzenlenen kura çekilişine iş başvurusunda bulunan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Noter huzurunda bilgisayar tarafından yapılan kura çekilişi sonrasında ismi çıkanlar sevinirken, ismi çıkmayanlar üzüldü. İl merkezinde 946 kişiden 215’i kura ile 6 ay süre ile iş sahibi oldu. Kura çekilişi sonrasında ise bazı vatandaşlar sahneye çıkarak görevlilerle tartıştı. Bilgisayar sistemi ile yapılan kura çekilişi yerine torbadan kura çekilişi yapılmasını istediklerini ifade eden vatandaşlar tepkisini dile getirdi. İş başvurusunda bulunan Ünal Ulukaya, kura sistemini eleştirerek,”Bilgisayarda her şey dönüyor. Ben torbadan kura çekilmesini istiyorum. Gerekli yerlere şikayette bulunacağım” diye konuştu.

Tepkiler üzerine açıklamalarda bulunan bir görevlisi ise kuranın noter huzurunda yapıldığını, vatandaşın itiraz hakkı olduğunu söyleyerek vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı.
Kaynak: İHA