57. Alay Yürüyüş Komitesi Çanakkale'ye Uğurlandı

Çanakkale Savaşı sırasında tüm askerleri şehit düşen ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat Tekirdağ’a gelerek kurduğu 57. Alay’ı temsil eden yürüyüş komitesi, Tekirdağ’da düzenlenen törenle Çanakkale’ye uğurlandı. Törende Konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Çanakkale bizim için ölümsüz bir destandır” dedi.

57. Alay Yürüyüş Komitesi Çanakkale'ye Uğurlandı
Tekirdağ’dan yola çıkan 57. Alay’ı temsilen 57 kişiden oluşan Yürüyüş Komitesi yürüyerek sürdüreceği 5 günlük yolculuğu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin kutlamaları sırasında Çanakkale’de sonlandıracak. Kutlama törenlerine katılacak olan ekip törenlerin ardından otobüsler ile geri dönecek. Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen törene, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ile 57. Alay Yürüyüş Komitesi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak törende yaptığı konuşmada, Atatürk’ün 57. Alay’ı Tekirdağ’da kurmasının şehir için ayrı bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, “Çanakkale bizim için ölümsüz bir destandır. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece ki ebediyen var olacaktır, Çanakkale bizim gururumuz olmaya devam edecektir. Bu yürüyüşe başlayan ve geleneksel hale getiren gönüllü arkadaşların hepsini kutluyorum” diye konuştu.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten sancağı alan 57. Alay’ın diğer 250 bin şehit gibi Çanakkale’de, vatan ve gelecek için şehit düştüğünü hatırlatarak, “Bizlerde aynı ideallerle, aynı duygularla, onların o kutlu yürüyüşünden ilham alarak ve onları hiç unutmayacağımızı, onların arkasından aynı şekilde bu millet için, bu vatan için, aynı şekilde çalışıp, mücadele verip, bizden sonraki nesillere de bu bayrağı, bu vatanı teslim etmek, hür bağımsız şekilde, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize vermiş olduğu direktifler çerçevesinde gayret sarf edeceğiz” dedi.

Vali Ceylan, 57. Alay’ın bu kutlu yürüyüşünü insanlara unutturmayan gönüllülere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz da konuşmasında, içlerindeki coşkunun 57. Alay’dan gelen Çanakkale ruhunu taşımanın verdiği bir coşku olduğunu kaydederek, “Biz 7 yıl önce başladığımızda bu ruhu içimize çekerek başlamıştık. Bir düştü belki bizimki ama birlikte gerçekleştirdik. Bu gün yedincisine yola çıkacağımız 235 kilometrelik Tekirdağ-Çanakkale yürüyüşü bizler için daha anlamlı. Çünkü 11 ilçemizin hepsinin bir fiil desteği yapmış oldukları etkinlikler ile devam ediyor. Bir güne sığmadık artık, koca bir yıla, koca bir yüzyıla sığdık. Bu desteği veren herkese, tek tek teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yola koyulan 57. Alay’ı temsilen 57 kişiden oluşan Yürüyüş Komitesi yürüyerek sürdüreceği 5 günlük yolculuğu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin kutlamaları sırasında Çanakkale’de sonlandıracak. Kutlama törenlerine katılacak olan ekip törenlerin ardından otobüsle geri dönecek.
Kaynak: İHA