56 STK'dan Almanya Ve Hollanda'ya Kınama

Hakkari Hak ve Dayanışma Platformu (HAKDA) öncülüğündeki 56 sivil toplum kuruluşunun (STK) temsilcisi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya yönelik yapılan ırkçılığı kınadı.

56 STK'dan Almanya Ve Hollanda'ya Kınama
HAKDA öncülüğünde Konak Caddesi üzerinde düzenlenen basın açıklamasına STK temsilcisi ve vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ve “Hakkari gelininin yanında”, “Dik dur eğilme Durankaya seninle”, “Haçlı zihniyetli Hollanda, ırkçı Hollanda” gibi değişik pankartlar açtılar. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı basın açıklamasında ortak metni okuyan HAKDA Platformu Sözcüsü Nihat Gür, ülkemize karşı oluşturulan şer ittifakının niçin bu kadar alçaldığını bildiklerini ve bunlara karşı inançla durduklarını haykırdıklarını söyledi.

Gür, “Bu bilincin sorumluluğunda haçlı ittifakına karşı, ümmetin tüm kavimleri birlik olmalıdır. Bu birlik, Avrupa ve dünyanın her yerindeki Müslümanlar içinde sorumluluk olarak görülmelidir. İslam coğrafyasındaki haçlı zihniyetinin eli kesilmedikçe, yaşadığımız sömürü ve fitne son bulmayacak. Almanya ile başlayan, Hollanda ile zirve yapan karanlık zihniyetin aslında kendi değerler putunu yemekte olduğuna şahitlik etmekteyiz. Demokrasi diyen, kadın hakları diyen, batı uygarlığının maskesi düşmüş, bizim bildiğimiz ama kabul etmedikleri gerçek yüzleri ifşa olmuştur. Hollanda’nın ihanetlerini biz tarihin farklı zaman dilimlerinden de biliriz. Faşist Hollanda’nın, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’ya yönelik yapmış olduğu ırkçılığı, seviyesizliği kınıyoruz. Hakkari halkı olarak, aynı zamanda gelinimiz olan Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’ya karşı yapılan bu çirkin ve edepsiz tavrı lanetliyoruz. Sayın Bakan, öncelikle bir kadın olarak Hollanda polisince büyük bir haksızlığa ve terbiyesizliğe maruz bırakılmıştır. ’Nazi artığı Hollanda’, tüm diplomatik nezaketleri aşan bir hakarette bulunmuş, uluslararası diplomasi ahlakına ve kadın haklarına ne kadar değer verdiğini batı uygarlığı adına göstermiştir. Bu minvalde; kendini demokrasinin beşiği gören batı uygarlığının adım adım battığını ve tükendiğini görmekteyiz. Haçlı ittifakının bu düşmanlığı sadece Türkiye ile sınırlı değildir. Bu düşmanlığı ve ittifakı bizler Endülüs’te, Kudüs’te, Anadolu’da, Mezopotamya’da yaptıkları katliamlardan tanıyoruz. Ama onlar da bizi Eyyübilerden, Selçuklulardan, Osmanlıdan çok iyi tanırlar. Nazi zihniyetli haçlı ittifakı bilmeli ki, bu düşmanlıkları yenilgilerinin tekerrüründen başka bir şey olmayacaktır. Kan, sömürge, kölelik ve talan üzere kurulu olan uygarlığınızın teşhirine her daim devam edeceğiz. Bize, bizim değerlerimizi unutturmaya çalıştınız ama iyi anlaşılıyor ki siz bizi unutmamışsınız. Biz özümüze ve aslımıza rücu ettikçe siz batı uygarlığı olarak gerçek yüzünüzü göstermeye devam edeceksiniz. Barbar haçlı terörizmi ve Nazi artığı gerçek zihniyetiniz, medeniyet değerlerimiz karşısında yenilmeye mahkumdur. Son olarak yine belirtmek isteriz ki, Hakkari halkı adına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’ya göstermiş olduğu dik duruş için teşekkür ediyor ve bu saldırılara karşı kendisine her zaman ve her yerde destek olacağımızı kamuoyuna deklare ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA