Yolların Yetersizliğine Rağmen Bisiklete Olan Talep Yoğun

Eskişehir’de, yolların yetersizliğine rağmen bisiklet satışlarında ciddi bir artış görüldüğü bildirildi.

Yolların Yetersizliğine Rağmen Bisiklete Olan Talep Yoğun
Havaların ısınmasıyla birlikte Eskişehir’deki bisiklet satışlarında da artış başladı.

Kentte bisiklet yollarının yok denecek kadar az olması, bisiklet sürücülerini çoğu kez zor durumda bırakıyor. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan bisiklet satıcısı Asuman Babul, “Eskişehir, bisiklet satışlarında son yıllarda çok iyi bir durumda. Ama yollar yetersiz. Eskişehir’de bisiklet yolu yok ama bisiklete olan talep çok fazla. İnsanların en çok şikayet ettiği şey bisiklet yolunun olmayışı. Bu konuda bisiklet sürücüleri Eskişehir’de biraz mağdur diye düşünüyorum. Ancak buna rağmen insanların bisiklete olan talebi çok iyi bir durumda şu an. Hatta kadınlarda inanılmaz bir artış var” şeklinde konuştu.



”Bisiklete her kesimden talep geliyor”

Eskişehir’de öğrenci sayısının her geçen sene biraz daha artmasının bisiklet satışlarını olumlu yönde etkilediğini dile getiren Babul, bisiklete olan talebin sadece öğrencilerden olmadığını söyledi.

Babul, “Bisiklete her kesimden talep geliyor. Mesela bir baba buraya gelip, çocuğuna da alıyor kendisine de alıyor eşine de alıyor. Aile turu yapıyorlar. Böyle satışlarımız çok oluyor. Sportif amaçlı turlar da var Eskişehir’de. Memurlara, profesörlere toplu halde satıyoruz. Bisiklet satışlarını sadece öğrencilerle kısıtlamak doğru olmaz. Bisikletin sezonu yaz sezonu biliyorsunuz. 2-3 aydır satışlarda durağan bir seviyedeydik. Şu an havalardan kaynaklı olarak yeni yeni bir hareketlenme mevcut. Bizde sezon Şubat ayında başlar hava şartlarına göre Kasım ayına kadar devam eder” dedi.



”Elektrikli değil normal bisiklet kullansınlar”

Elektrikli bisiklete olan talebin de son dönemde arttığını aktaran Babul, buna rağmen elektrikli bisiklet yerine normal bisikletin tercih edilmesini tavsiye etti. Babul, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

”Şahsen ben insanlara elektrikli bisiklet yerine normal bisiklet kullanmalarını tavsiye ediyorum. Tabi bunu fiziki bir rahatsızlığı bulunmayanlar için söylüyorum. Hem sağlık açısından hem bisiklet sürmenin tadına varabilmek için normal bisiklet apayrı bir zevk. İkisi arasında bir tercih yapmak gerekirse benim tercihim kesinlikle normal bisiklet olur."
Kaynak: İHA