YGS'ye Geç Kalan Genç Kız Gözyaşlarına Boğuldu

Adana’da geç kaldığı için Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) alınmayan genç kız, gözyaşlarına boğularak tepki gösterdi.

YGS'ye Geç Kalan Genç Kız Gözyaşlarına Boğuldu
Tüm Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde saat 10.00’da YGS başladı.

Adaylar sınav salonlarına saat 09.00’dan itibaren alınmaya başlandı. Sınav saat 10.00’da başlamasına rağmen bu yıl ÖSYM kural değişikliğine giderek, salona aday alımlarını saat 09.45’e çekti. Bu nedenle de adaylar zor anlar yaşadı. Kural değişikliğinden haberi olmayan ve saat 10.00’a kadar alınacağını düşünen 2’si erkek 4 aday saat 09.49’da İsmet İnönü İlkokulu’nda sınava girmeye gelince yetkililer tarafından sınav salonuna alınmadı. Adayların itirazına rağmen ÖSYM yetkilisi, saat 09.45’i geçtiği için sınava girmelerine izin vermedi. Bunun üzerine bir genç kız gözyaşlarına boğularak evraklarını yırttı. Dakikalarca okulun bahçesinde ağlayan gen kız, daha sonra okuldan ayrıldı.

Bu sırada bir erkek ve kız aday ise bu kez babalarıyla tekrar okula gelip sınava alınmak istedi. Ancak görevliler sınav giriş belgesinde sınava en son ne zaman girileceğinin belirtildiğini, kendilerinin de sınava geç kaldığı söyledi.

Bunun üzerine genç kız ve babası duruma tepki göstererek, "Biz sınava mı hazırlanacağız, yoksa sistemi mi öğreneceğiz. Her yıl değişiklik oluyor. Artık ÖSYM’yi takip edemiyoruz" diyerek tepki gösterip belgeleri yırtıp okuldan ayrıldı.
Kaynak: İHA