Yaz Tatilini Ucuza Getirmenin Yolu

Her yılın Ocak ayında başlayan ve Nisan ayı ortalarına kadar uzanan erken rezervasyon fırsatları, tatil yapacak vatandaşları hem maddi hem de manevi olarak rahatlatıyor. Erken rezervasyon fırsatından yararlananlar, ödemelerinde yüzde 40’lara varan indirim fırsatından yararlanıyor.

Yaz Tatilini Ucuza Getirmenin Yolu
Tur şirketleri, tatillerini daha uygun fiyata yapmak isteyen tatilcilere, erken rezervasyon yaptırmaları halinde yüzde 40’lara varan indirim uyguluyor. Erken rezervasyonun mümkün olduğunca erken yapılması, tatil için ödenecek tutarın da daha az olmasını sağlarken olası yer bulamama durumunun da önüne geçiyor. Hareketli bir kış sezonunu geride bıraktıklarını belirten 222 Turizm Seyahat Acentası Kültür Turları Sorumlusu Fatih Çetin, yaz döneminde tatil düşünenlere tavsiyelerde bulundu.

“Erken rezervasyon hem maddi hem de manevi kazanç sağlıyor”

Kış sezonunda daha çok günübirlik gezilerin tercih edildiğini ifade eden Fatih Çetin, erken rezervasyon fırsatlarının devam ettiğini vurguladı. Çetin, “Bu sezon genel olarak Uludağ, Kartepe, Gölcük, Abant gezileri oldukça ilgi gördü. Günübirlik gezilerin revaçta olduğu ve çok sayıda misafirimize hizmet vermenin keyfini yaşadığımız bir kış sezonunu geride bıraktık. Şimdi önümüzde yaklaşan bir yaz sezonu var. Tatilciler şimdiden nerede tatil yapacaklarını araştırmaya başladı.

Erken rezervasyonlar da maddi hem de ‘Yazın ne yapacağız’ sorusuna cevap buldukları için ve istedikleri yerde otel bulabildikleri için manevi kazanç sağlıyor. Erken rezervasyon fırsatından yararlananlar, Türkiye’nin her yerinde deniz, kum, güneş ya da kültür turu olmak üzere her türlü tatil hayalini gerçekleştirirken yüzde 40’lara varan indirimlerden de yararlanıyor” dedi.



“Eskişehir’de tatil konusunda bilinçli ve kültürü oluşmuş bir kitle ile iç içeyiz”

Eskişehir’de bu işi yaptıkları için şanslı olduklarını ifade eden 222 Turizm Seyahat Acentası Kültür Turları Sorumlusu Çetin, şunları dile getirdi:

“Geçen yıl ve ondan önceki yıl maalesef yaşadığımız olaylar sektörü çok kötü etkiledi. Bu sene iç pazarda da yurtdışı pazarında da gördüklerimiz otellerin dolacağı anlamında bir izlenim bizlere veriyor. Eskişehir’de tatil konusunda bilinçli ve kültürü oluşmuş bir kitle ile iç içeyiz. Yaz döneminde yoğun bir dönem bizi bekliyor. Erken rezervasyon yapacaklara önerimiz bir an önce otel ve tarih seçimlerini yapmaları ve erken rezervasyon sigortalarını yaptırmaları yönünde olacaktır” diye belirtti.

Kaynak: İHA