Yapı Kredi'den Garage'da Kodlama Etkinliği

Yapı Kredi, 'code.yapıkredi' programı kapsamında Garage'da kodlama etkinliği düzenledi

Yapı Kredi, 'code.yapıkredi' programı kapsamında Arçelik'in teknoloji geliştirme ofisi Garage'da kodlama etkinliği düzenledi.

Banka açıklamasına göre, code.yapıkredi programı kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılar, Android kodlama ve robotik programlama üzerine yazılım eğitimi alarak, Android cihazlar ile tasarladıkları robotik cihazlar arası iletişimi öğrendiler.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, katma değer yaratan projelerin artık dijital ortamda oluşturulduklarını, bu nedenle mutlaka dijital dünyanın alfabesini konuşmak gerektiğini vurgulayarak, yeni dünyada konuşma dilinin ise artık kodlama olduğunu belirtti.

Programı yazılım geliştirmeyi öğrenmek isteyen herkes için başlattıklarını kaydeden Doğan, şunları kaydetti:

'Yapı Kredi olarak kurulduğumuz günden bu yana insan hayatına değer katacak teknolojileri öngörme, yenilik ve değişikliklere uyum sağlama ve her zaman bulunduğumuz noktanın bir adım ötesine hazır olma felsefemiz ile örnek uygulamalara imza atıyor, dijital değişime öncülük ediyoruz. Bugün de teknolojik uygulamalara imza atarken odağımızda her zaman olduğu gibi insan var. Bireyleri her alanda destekleme hedefimiz doğrultusunda, özellikle gençleri dijital yeni dünyaya hazırlıklı hale getirmeyi bir sorumluluk olarak görüyoruz. Program kapsamında düzenlediğimiz etkinliklerle son birkaç ay içinde yüzlerce katılımcıya ulaştık. En son mart ayında Arçelik Garage'da düzenlediğimiz uygulamalı eğitimde katılımcılar Android işletim sisteminde yazılım üzerine çalıştı. Eğitim sonunda katılımcıların öğrendiklerini pratiğe dökerek farklı mobil cihazlar arasında iletişim kurmaları, bu etkinliği daha da değerli kıldı. En büyük hedeflerimizden biri de finansal teknoloji üzerine yazılım eğitimleri devam ederken bir taraftan da halihazırda var olan veya kurulacak yeni girişimcilere destek vererek fintech ekosistemine katkıda bulunmak.'

Kaynak: AA