Türkiye Diyanet Vakfı Kerkük'te Lise İnşa Etti

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Irak'ın Kerkük kentinde inşa edilen 150 öğrenci kapasiteli lisenin açılışı yapıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı, Irak'ın Kerkük kentinde 150 öğrenci kapasiteli 'Numan Bin Tabit' adında yeni bir lisenin açılışını yaptı.

Vakfın mali destekleriyle Kerkük kentinin Aden semtinde Irak Türkmenleri Kardeşlik ve Kültür Derneğinin projesi olarak inşa edilen lisenin açılışına, Irak Sünni Vakfı yetkilileriyle kentin önde gelen aydın, eğitim görevlisi ve din adamları katıldı.

Irak Sünni Vakfı Din Eğitimi Okulları Genel Müdürü İhsan Allav, açılış töreni sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Ülkenin bugün geçirdiği büyük sorunlar arasında bu projenin gerçekleşmesi oldukça takdire şayan bir adımdır. Bölgenin ve özellikle ülkemizin karşı karşıya kaldığı DEAŞ ve benzeri terör örgütlerinin aşırılık zihniyetinden gençlerimizi ve yeni nesli uzaklaştırmak için bu okulların inşa edilmesi oldukça önemli' ifadesini kullandı.

Irak Türkmenleri Kardeşlik ve Kültür Derneği Başkanı Hişam Avcı ise Türkiye Diyanet Vakfının sadece bu projede değil kendilerine sunulan tüm kalkınma projelerine destek verdiğini söyledi.

İnşa edilen lisenin kapasitesine değinen Avcı, 'Irak merkezi hükümetinden yaklaşık 5 yıl önce inşa ruhsatı almamıza rağmen maddi sıkıntılardan dolayı buna başlayamadık. Çok şükür Numan Bin Tabit Lisesi, Türkiye Diyanet Vakfının temin ettiği bütçe ve sunduğu imkanlar sayesinde eğitim ve öğretime açıldı. Lisemiz 6 sınıf ve 1 toplantı salonu olmak üzere toplamda 150 öğrenci kapasitelidir' diye konuştu.
Kaynak: AA