TBMM Başkan Vekili Aydın Açıklaması 'Batı, Demokrasi Adına Ne Söylediyse Hepsini Bir Gecede Heba Etti'

TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Hollanda ile yaşanan diplomatik krize ilişkin, “Batı, demokrasi adına ne söylediyse hepsini bir gecede heba etti. Çünkü sadece Türkiye adına değil, insanlık adına çok kötü bir sınav verdi" dedi.

TBMM Başkan Vekili Aydın Açıklaması 'Batı, Demokrasi Adına Ne Söylediyse Hepsini Bir Gecede Heba Etti'
Adıyaman’ın Kahta ilçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısına TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, İlçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, AK Parti Kahta ilçe Başkanı Engin Akel, kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kahta Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen program, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başladı.

Programda, 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 96. yıl dönümü olması münasebetiyle İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy anıldı. Kahta ilçesinde yapılan yatırım ve icraatları ilçe Özel İdare Müdürü Mehmet Can tarafından sunum şeklinde anlatıldı. TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle, minnet ve şükranla andığını belirterek İstiklal Marşı’nı sevmek, ülkemizi sevmektir” dedi.

TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Türkiye’de artık hükümetleri pijamalar ile karşılayan medya patronlarının olmadığını söyleyerek, “Eğer istikrar, ne yaptığını bilen güçlü hükümetler olmazsa yatırım ve icraatlar olmaz. Cumhurbaşkanı ile başbakan arasında sorun olursa yatırım ve icraatlar olmaz. Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer kendisi o makama getiren eski Başbakan Bülent Ecevit’in suratına anayasa kitapçığını fırlatmasıyla faizler yükseldi. Türkiye büyük bir oranda küçüldü ve hükümet dağıldı. Bu hükümetleri pijamalar ile karşılayan medya patronları kurdu. O batı neden bu kadar bir karşıtlık üzerinde siyaset yapıyor. Avrupa’nın bir şeyin farkında Türkiye artık dimdik ayakta, Türkiye artık onların esaretinden kurtuluyor. Türkiye artık kendi kararını batıdan ve vesayet makamların almıyor. Bu millet kendi kararını artık kendi veriyor. Çatır çatır BM genel kurulunda dünya 5’ten büyüktür diyen zalimlerin karşısında mazlumlara dayanak olan bir Türkiye var. Onların artık bir lideri var. Batı bu yüzden rahatsız oluyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Vekili Aydın, Avrupa ülkelerinin, haçlı zihniyetiyle kendilerinden olmayan güçsüz ülkeleri sömürdüğünü kaydederek, “Hollanda milli takımına baktığımız zaman sömürdükleri ülkelerden devşirdikleri futbolcular ile karşılaşıyoruz. Sadece futbolcu getirmediler. Avrupa, insanlığı yitirdi. Onlar sömürülecek yer aradı. Haçlı zihniyetinde arayın batıyı. Nasıl haçlı zihniyetinde tekrar bir araya geldi bunlar. Arakan’daki ezilen, mağdur edilen Müslümanlara ses çıkarmayan, Somali’ye dönüp bakmayan, Halep yangınına su dökmeyen, Suriye’deki kardeşlerimizin mülteci olmasından rahatsız olmayan batıya burada sormak istiyorum. Batı, eğer ölenler Müslüman değil de kendilerinden olsaydı sessiz kalır mıydı, Batı, demokrasi adına ne söylediyse hepsini bir gece de heba etti. Çünkü sadece Türkiye adına değil, insanlık adına çok kötü bir sınav verdi.

Sen burada, bu aziz milletin alnına kurşun dayayan terör örgütü FETÖ’ye sahip çıkacaksın. Sen burada yıllarca milletin kanını emen PKK terör örgütünün temsilcilerine ev sahipliği yapacaksın. ‘Hayır’ kampanyası düzenleyenlere devlet desteği vereceksin. Ama bu milletin bekası için, geleceği için bu devletin istikbali için ‘Evet’ diyenleri, bakanlarımızı konuşturmayacaksın. Bu büyük bir skandaldır. Bu skandala sadece Türkiye’nin değil bütün coğrafyadaki ülkelerin güçlü bir şekilde ses çıkarması lazım.

Almanya, Hollanda, Avusturya da oldu. Bugün İsviçre de aynısı yapıyor. Hepsi aynı zihniyeti taşıyor. Onlar Anadolu Coğrafyasında, İstanbul’da Müslüman bir ülkeyi hala hazmedemediler. Onların derdi bu. Onlar ezilen, büzülen, emrinde tahakküm ettikleri bir Müslüman Türkiye Cumhuriyeti istiyor. Onlar 15 Temmuz’da göğsünü tanklara siper eden bu milleti hazmedemediler” ifadelerini kullandı.

"Bu millet o itlerden de o atlardan da korkmayacaktır"

Başkan Vekili Aydın, Avrupa’daki yabancı düşmanlığının bütün dünya için tehdit olduğunu vurguladığı konuşmasında Avrupa’ya şu ifadelerle seslendi. “Biz buradan tekrar seslenmek istiyoruz. Bu millet öyle bir millettir ki, öyle şanlı bir tarihe sahiptir ki bu millete o tanklar, F-16’lar bir şey yapamadıktan sonra dün gece olduğu gibi sizin ne itleriniz ne de atlarınız hiç bir şey yapamaz. Bu millet o itlerden de o atlardan da korkmayacaktır.

İşte değerli kardeşlerim tam da bunun için ‘Evet’ dememiz gerekiyor. Avrupa eğer güçlü bir Türkiye isteseydi, ‘Evet’e karşı böyle birleşmezdi. Türkiye’ye karşı olan bütün terör örgütlerini bağrına basmazdı. Avrupa’da yaşayan aşırı sağcı, islamofobik yaklaşımlar, Avrupa’daki bu yabancı düşmanlığı sadece Türkiye içi değil bütün Dünya için bir tehdittir. Avrupa’nın kendisine ayar vermesi lazım. Batının kendisine gelmesi lazım. Bize sürekli demokrasi dersi vermeye çalışanların demokratlığını hepimiz gördük. Bunlara karşı vereceğimiz cevap çok sert bir şekilde ‘evet’ olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA