Patnos'ta İmza Günü

Yazar Hilal Bayar, Patnos ilçesinde 'Dört Harf İki Hece' kitabının imza gününe katıldı.

Patnos Şehit Ömer Halis Demir Konferans Salonu'ndaki etkinlikte Bayar, babasının anısına yazdığı kitabının imza gününde sevenleriyle bir araya geldi.

Yazar Bayar, yaptığı konuşmada, imza günü etkinliğine katılanlara teşekkür ettiğini söyleyerek, 'Bugünün benim için anlam ve önemi sadece babamın anısına yazdığım kitabın siz değerli halkımıza tanıtım günü değil, aynı zamanda babamın aramızdan ayrılışının 21'inci ölüm yıl dönümüdür.' dedi.

Kitap gelirini ihtiyaç sahiplerine göndereceklerini anlatan Bayar, şöyle devam etti:

'Babam 21 yıl önce bugün Savaş Ay'ın fakir çocuklar için başlattığı, 'Beyaz Tebeşir' kampanyasında Patnos'a düşen yardım payından daha fazlasını alabilmek için Ağrı'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Babamın tamamlayamadığı yardım kampanyasını bugün ben üstlenerek ihtiyaç sahibi çocuklarımız için sizlerin de desteğiyle güzel bir yardım fonu oluşturacağımıza inanıyorum. Babam hayata gözlerini yummuş olsa da memleketinin kalkınması için yaptığı ve yürüttüğü faaliyetlerle, sanata ve sanatçıya değer veren yönüyle, toplumdaki farklı ve renkli kimliğiyle, en önemlisi de yetiştirdiği sayısız öğrencisiyle, saygı duyulan ve sevilen bir insan olarak adını Patnos'ta her zaman yaşatmıştır.'

Etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Toy, İlçe Emniyet Müdürü Zafer Akyol, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA