Necmettin Erbakan Elazığ'da Anıldı

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, vefatının 6. yılında Erbakan Vakfınca Elazığ'da düzenlenen programla anıldı.

Kültür Park Mamuratül Aziz Salonu'nda düzenlenen 'Aldanmayan ve Aldatmayan, Necmettin Erbakan' adlı program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, Necmettin Erbakan'ın vefatının 6'ncı yılı olmasına rağmen 10 binlerce insanın katılımıyla programlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Anma programlarının önemini işaret eden Erbakan, 'Erbakan hocayı 'gömmek yetmez üzerine beton da dökeceğiz' diyen zalimlere, dünya siyonizmine, ırkçı emperyalizme Erbakan'ın ve milli görüşün üzerine beton değil kurşun da dökseniz bitiremezsiniz mesajını veriyoruz.' diye konuştu.

Erbakan, 2017 yılı anma programlarını 'Aldanmayan ve Aldatmayan, Necmettin Erbakan' sloganıyla düzenlediklerini belirterek, bu sloganı da laf olsun diye seçmediklerini ifade etti.

Eski KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Kıbrıs Barış Harekatı'nda Erbakan'ın rolü hakkında bilgi verdi.

Eroğlu, 'Kıbrıs harekatında onun düşüncesi bütün Kıbrıs'ı almaktı ama o günün koşullarında bu mümkün değildi. Çünkü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kıbrıs için toplantı yapıyor birinci barış harekatının üçüncü günü barış harekatının durdurulması için karar alınıyor. Bu şartlarda tabii ki tüm Kıbrıs'ı almak mümkün değildi.' ifadelerini kullandı.

KKTC Milletvekili Zorlu Töre ise son zamanlara Kıbrıs üzerine oyunlar oynandığını vurgulayarak, 'Kıbrıs'ta barış, dünyada barış olursa, olurmuş. Uluslararası dünya kamuoyu böyle istermiş. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletinin ilanını kabul etmezmiş. Sayın Erbakan hocanın ifadesi ile 'bana ne, bize ne' kabul etmezlerse etmesinler.' dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Erbakan'ı anmak ve anlamak için bir araya geldiklerini söyledi.

Kaynak: AA