Muş'tan Hollanda'ya Tepki

Muş Evet Platformu, Hollanda’da konvoyu durdurularak mağdur edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya destek çıkarak, Hollanda’nın ırkçı tutumunu protesto etti.

Muş'tan Hollanda'ya Tepki
Hollanda’nın ırkçı tutumunu protesto etmek üzere Muş Belediye Meydanında toplanan Muş Evet Platformu üyeleri, “Medeniyetin ahlaksızlık, demokrasin İslam düşmanlığıdır”, “Avrupa’nın ineği haddini bil!” dövizleri açarak, “Kahrolsun emperyalist Avrupa” sloganları atarak tepki gösterdiler. Burada Muş Evet Platformu adına basın açıklamasını okuyan Abidin Acar, Irkçı Hollanda’yı telin ettiklerini söyledi.

Avrupa’nın kendilerinden olmayanlara köpekleri kadar değer vermediğini ifade eden Acar, “Bakanımız, ‘Almanya’ya geri dönmezse şayet tutuklanmakla’ tehdit edilmiştir. Ülkemizin bir kadın bakanı, Hollanda polisi tarafından büyük bir haksızlığa ve terbiyesizliğe maruz bırakılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da yerinde ifadesiyle ‘Nazi Artığı Hollanda’, tüm diplomatik nezaketleri aşan bir hakarette bulunmuş, bir bayan bakanımızın konvoyunu durdurmuş, beraberindeki bazı bayanları da ellerini kelepçelemek suretiyle sınır dışı etmiştir. Hiçbir fiili harekette bulunmayan ve en küçük bir taşkınlık yapmayan kardeşlerimiz, gözleri dönmüş atlar ve kudurmuş Alman kurt köpekleri tarafından taciz edilmiştir. At izini it izine karıştıran Hollanda polisi, tüm uyanıklığına rağmen kendi ayak izlerini suç mahallinde unutmuştur. Diplomatik pasaport sahibi olduğu için dokunulmazlığı bulunan, ayrıca kendisi de seçilmiş bir milletvekili olan, ülke toprağımız sayılan konsolosluğumuza girmekten başka bir amacı olmayan bakanımız, tutuklanmakla tehdit edilmiştir. Bugünden tezi yok, kendi ırkını efendi, başkalarını parya gören bu zihniyete karşı duracağız! Sözde demokrasinin beşiği yaşlı Avrupa’nın sırtında bir kara kambur taşıdığını her zeminde haykıracağız! Halkımız bilsin ki, bu aziz millet yaşlı Avrupa’ya gerçek dersini 16 Nisan 2017 tarihinde verecektir. Avrupa’nın çoktandır unutmuş olduğu okkalı Osmanlı tokadı, sandıklarda patlayacak olan evet oyları ile şu an akıl tutulması yaşayan hasta adam Avrupa’yı uykusundan uyandıracak, aklını başına getirecektir. Hollanda’nın ülkemize ve Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız ile devlet adamlarımıza yönelik utanç verici bu muamelesini şiddetle kınıyoruz. Bunları asla tasvip etmediğimiz gibi bundan sonra bu tür ahlaksızlıklara çok daha sert şekilde karşılık vereceğimizi ilan ediyoruz. Allah, İslam dünyasının hamisi olan bu aziz milleti ve bu büyük ülkeyi ilelebet payidar eylesin! Allah hepinizden razı olsun!” dedi.

Kaynak: İHA