Mülteci Kadınlar Kapadokya'da Buluştu

Binden fazla sığınmacı ve mülteci kadın, Kapadokya’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bir araya geldi. Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin düzenlediği organizasyona farklı ülkelerden gelen ve benzer sorunlar yaşayan kadınlar, çocuklarıyla birlikte katıldı.

Mülteci Kadınlar Kapadokya'da Buluştu
Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği Kapadokya Kadın Buluşmaları’nın 10.’suna bu yıl da büyük ilgi vardı. Sabah saatlerinde Konya, Niğde, Kayseri ve Nevşehir’den otobüslerle Kapadokya’ya getirilen sığınmacı ve mülteci kadınlar, Türk vatandaşı kadınlar ve kadın hakları için çalışan sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Kadınlar arası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefleyen organizasyon, gezinin ilk anlarından itibaren bu hedefine ulaştı.

Öğle yemeği için Avanos Amfi Tiyatro’da toplanan kadınlar, burada kendi dillerinden şarkılara eşlik etti, danslarla gönüllerince eğlendi. Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Genel Koordinatörü İbrahim Vurgun Kavlak, “10.’sunu düzenlediğimiz Kapadokya Kadın Buluşmasında toplamda bin 500 sığınmacı, mülteci kadın vatandaş ile beraberiz. Aslında Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde bizim uzun yıllardır yaptığımız bir buluşma. Çoğunlukla batan gemilerle, facialarla gündeme gelen mülteciler bugün aslında keyifli gün ve dayanışma amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktadırlar” dedi.

Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek ise bu organizasyonun 10 yıldır yapıldığını, Nevşehir’den de 250 mülteci kadının bu programa katıldığını söyledi.

Demirbilek, “Nevşehir yerelinden kadınlarımız ve sığınmacı mülteci kadınlarımıza bir günümüzü ayırıyoruz. 364 gün acı çeken insanları böyle bir gün güldürmek, bir gün eğlenceli bir şekilde görmek bizleri de çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Kapadokya’da düzenlenen programa katılan Iraklı mülteci Aya ise 6 yıldır Türkiye’de olduğunu ve bu aktiviteye üçüncü defa katıldığını ifade ederek, "Böyle bir programda bizleri buluşturan herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA