Minik Kalplere Büyük Umutlar 2 Projesi

İstanbul Işık Üniversitesi Trabzonsporlular Kulübü (Üni-TS), Minik Kalplere Büyük Umutlar 2 projesini İstanbul’a bin 100 kilometre uzaklıktaki Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi Süme Mahallesi İlk ve Ortaokulunda hayata geçirdi.

Minik Kalplere Büyük Umutlar 2 Projesi
Kulüp üyesi toplam 35 kişinin katıldığı çalışma kapsamında geçtiğimiz perşembe gecesi okula gelen öğrenciler, gece-gündüz hiç durmadan okulun komple iç boyasını, elektrik ve elektronik işlerini, kütüphanesini ve diğer irili ufaklı işleri yapılıyor. Türkiye genelinde yapılan araştırma sonucunda Süme İlk ve Ortaokulunu seçen kulüp üyeleri ayrıca okuldaki ihtiyaç sahibi çocuklara bot, kalem, çanta gibi hediyeler de getirdi.

Çeşitli sponsorlar ve üniversitede yaptıkları konserlerle projeyi finanse ettiklerini ifade eden kulüp başkanı ve Minik Kalpler Büyük Umutlar projesinin genel koordinatörü Mustafa Öksüz, üniversitede 200 kişilik bir ekiple bu projeleri sürdürdüklerini söyledi.



“Biz bir aile gibiyiz burada”

Geçtiğimiz hafta Karadeniz’in ünlü müzik gruplarından Koliva’ya üniversitede konser verdiklerini ve konser gelirlerini bu projeye aktardıklarını kaydeden Öksüz, “Biz bu süreçte belirlediğimiz eksiklerin hepsini insanlardan rica ile olayı anlatarak istiyoruz ve tamamlamaya çalışıyoruz. Bu ekip buraya gelirken bir mülakattan geçiyor. Çünkü çok kalabalık ekip ve herkesi buraya getirme şansımız yok. Buraya gelen insanların hepsinin ayrı ayrı birer özelliği var. Hiçbiri yoldan geçerken tutup buraya getirilmedi. Ekibimizde şu an 17 kız, 17 erkek olmak üzere, çaycısından elektrikçisine, ressamından tutun mimarına bütün herkes var. Bütün özellikleri yakalamaya çalışıyoruz. Ekip demek bir elin beş parmağı gibi. Birleştiğinde bir eli oluşturuyor. Aynı o şekilde. Biz bir aile gibiyiz burada” dedi.



“Öğrencilerimiz yarın okula geldiklerinde çok büyük mutluluk yaşayacaklar”

Projedeki hedeflerinden birisinin öğrencilerin temel ihtiyaçlarını gidermek, ikincisinin de okulu 3 günde tamamlayıp, eksiklerini gidererek teslim etmek olduğunu kaydeden Öksüz, “Fakat öyle kuru kuru bir açılış değil. Öğrenci arkadaşlarımıza unutamayacağı bir gün yaşatmak bizim amacımız. Ekibimizde palyaçomuz da var. Şu an her şey hazır. Öğrencilerimiz yarın okula geldiklerinde çok büyük mutluluk yaşayacaklar. Zaten bu olay yapılırken bize de vadedilen tek şey onların yüzündeki gülümseme. Biz bu işi bu yüzden yapıyoruz” diye konuştu.

Proje için 4 aylık süreçte okulun perde, projeksiyon cihazı, bilgisayar, kütüphane gibi gerekli bütün eksiklerinin hepsini tamamlamaya çalıştıklarını ve gelmişken de okulun bütün boyasını, temizliğini yapmaya çalıştıklarını dile getiren Öksüz, pazartesi günü saat 12.00’da büyük bir organizasyon ve büyük sürprizlerle okulun açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.



Daha önce de Diyarbakır’ın Sur ilçesinde okul onardılar

Minik Kalplere Büyük Umutlar projesini ilk defa yapmadıklarını, geçen yıl Trabzon’un Köprübaşı ilçesinin Beşköy beldesinde Adnan Kahveci İlköğretim Okulunda yaptıklarını, önceki yıl da Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki bir okulda yaptıklarını kaydeden Öksüz, bu işte artık profesyonelleştiklerini, işi keyif alarak, zevk alarak yaptıklarını dile getirdi.

“Destek veren herkese çok teşekkürler”

Proje ile çok güzel geri dönüşler aldıklarını, bir fayda sağladığına hemfikir oldukları için ikincisini yaptıklarını ifade eden Öksüz, “Büyük ihtimal üçüncüsü, dördüncüsü, beşincisi şeklinde de devam edecek. Ben Işık Üniversitesi Trabzonsporlular Kulübü olarak başta ekibimdeki her bireyin Gümüşhane ayağında olsun olmasın bu projede yer almış, en ufak bir desteği bulunmuş tüm ekip arkadaşlarıma, bizden yardımların esirgemeyen değerli büyüklerimize, bizim her daim yanımızda olan üniversitemize herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.



“Çünkü bu çocuklar bizim geleceğimiz, bizim yarınlarımız”

Burada yapılanın çok güzel bir şey olduğunu kaydeden Öksüz, “Böyle şeylerin yapılması sadece bizim tarafımızdan değil, tüm insanlar tarafından desteklenmeli. Çünkü bu çocuklar bizim geleceğimiz, bizim yarınlarımız” ifadelerini kullandı.

Grubun ressamlarından Işık Üniversitesi Mimarlık Bölümü 1.sınıf öğrencisi Yağmur Özcan ise okulun dış duvarlarında boyama işlerini yapıyor. Okula bir takım minik dokunuşlarda bulunduklarını kaydeden Özcan, “Benim buraya gelme amacım, çocukların hayal güçlerini geliştirmesinde bir nebze de olsa katkıda bulunmak” diye konuştu.

Vardiya usulü gece gündüz aralıksız çalışan öğrenciler pazartesi günü yapılacak açılış için kendi elleriyle 40 metrekarelik pankart hazırlarken, büyük bir disiplin içinde, iş paylaşımıyla projedeki çalışmaları yürüttükleri dikkatlerden kaçmadı.
Kaynak: İHA