'Millet Haçlı Zihniyetine 16 Nisan'da Tokat Vuracak'

TBMM Başkanvekili Aydın: 'Onların itleri de atları da bizleri yıldırmayacak çünkü bu millet tanklara karşı göğsünü siper etmiş, o itlerden, atlardan korkacak değildir' 'Bu millet 16 Nisan'da Türkiye'ye karşı duran terör örgütlerine ve bu haçlı zihniyetine karşı duracak ve öyle bir tokat vuracak ki bu ses Berlin'de de duyulacak, Viyana'da da Amsterdam'da da duyulacaktır'.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Hollanda polisinin Türk vatandaşlarına müdahalesine ilişkin, 'Onların itleri de atları da bizleri yıldırmayacak çünkü bu millet tanklara karşı göğsünü siper etmiş, o itlerden, atlardan korkacak değildir.' dedi.

Aydın, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yapımı devam eden Ebu Sadık Mesire Alanı ve yeni kaymakamlık binasında incelemelerde bulunduktan sonra vatandaşlarla sohbet etti.

Temaslarının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Aydın, Hollanda hükümetinin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türk toplumuyla ve diplomatik temsilcilerle bir araya gelmek amacıyla yapacağı ziyaretleri engellemesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Kaya'ya yapılan davranışla Avrupa'nın gerçek yüzünü gösterdiğini belirten Aydın, yapılan insanlık dışı muamelenin asla kabul edilmeyeceğini söyledi. Cevabının en güzel şekilde verileceğini dile getiren Aydın, şunları kaydetti:

'Bakan Çavuşoğlu ve Bakan Kaya’ya yapılan demokrasi dışı davranışların sahibi olan Avrupa’da son dönemlerde yükselen aşırı sağcı, faşizan yaklaşımları şiddetle reddettiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Asla tasvip edilmeyecek, demokrasi adına, medeniyet adına, sözüm ona kendilerini demokrasinin beşiği olarak gören Avrupa’nın kendi değerleriyle çelişerek demokrasiyi alt üst etmesi kabul edilir bir durum ve yaklaşım değilidir. Şunu çok net bir şekilde söyleyebilirim; Avrupa'da adeta bir haçlı zihniyetiyle kendinden farklı olanları dışlayan, onların iradesini kabul etmeyen, tasvip etmeyen bir yaklaşım var. Bu yaklaşım dünya barışı adına son derece tehlikeli bir yaklaşımdır.'

Aydın, halkın oynanan kirli tezgahları çok iyi bildiğini belirterek, 'Biz Avrupa'nın ne yaptığını çok iyi biliyoruz. Avrupa kendine boyundurluk olmuş bir Türkiye'nin özlemini çekiyor. Artık o günler geride kaldı. Türkiye’nin tam bağımsız olması, istikrara kavuşması, sorunlarını çözmesini bu Avrupa hazmedemiyor. Bu halk tüm bunların farkında ve 16 Nisan’da gereken cevabı verecektir. Bu millet nasıl ki iradesine karşı 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan Fetullahçı hain terör örgütüne karşı göğsünü siper ettiyse 16 Nisan'da Türkiye’ye karşı duran terör örgütlerine ve bu haçlı zihniyetine karşı duracak ve öyle bir tokat vuracak ki bu ses Berlin’de de duyulacak, Viyana'da da ve Amsterdam'da da duyulacaktır. Onların itleri de atları da bizleri yıldırmayacak çünkü bu millet tanklara karşı göğsünü siper etmiş, o itlerden, atlardan korkacak değildir. FETÖ'nün itlerine de gereken cevabı vermiştir. Bütün terör örgütlerine karşı bu millet dik durmuştur.' diye konuştu.
Kaynak: AA