Mersin Şiddetli Yağışa İhtimaline Karşı 'Teyakkuzda'

Şiddetli yağışların etkili olduğu İçel'de Vali Çakacak, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğündeki koordinasyon kurulu toplantısına katıldı Vali Çakacak: 'Afetler karşısında devletimizin tüm kurumlarının bugün olduğu gibi bir araya gelerek işbirliği içerisinde gerekli tüm tedbirleri alması, yaşanabilecek can ve mal kayıplarının yaşanmamasını veya en az seviyeye indirilmesini sağlayacaktır'.

İçel Valisi Özdemir Çakacak, kentte şiddetli yağışlar nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tüm tedbirlerin alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Çakacak, kentte iki gündür devam eden yağışlar üzerine 'teyakkuza' geçen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü ziyaret ederek, koordinasyon kurulu toplantısına başkanlık yaptı.

Çakacak, çalışmalarla ilgili bilgi aldıktan sonra yaptığı konuşmada, son dönemlerde kente çok fazla yağışın düştüğünü belirterek, 'Özellikle geçtiğimiz aralık ayında yıllık yağışın neredeyse üçte biri, 6 saat gibi kısa bir sürede düştü.' ifadesini kullandı.

Fazla yağışların beraberinde bazı olumsuzlukları getirebileceğine vurgu yapan Çakacak, şunları kaydetti:

'Afetler karşısında devletimizin tüm kurumlarının bugün olduğu gibi bir araya gelerek işbirliği içerisinde gerekli tüm tedbirleri alması, yaşanabilecek can ve mal kayıplarının yaşanmamasını veya en az seviyeye indirilmesini sağlayacaktır.'

Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Yılmaz Ersoy ile merkez ilçelerin kaymakamları katıldı.

- Odun toplamak için Akdeniz'e girdiler

Erdemli ilçesinde de şiddetli yağışların yüksek rakımlardan sürüklediği odun ve orman ürünleri, bazı vatandaşlar tarafından gelir kapısına dönüştürüldü.

İlçeden geçen Alata deresinden, Akdeniz'e dökülen odun parçalarını yakacak olarak kullanmak isteyen çok sayıda vatandaş, akıntıya aldırış etmeden suya girdi.

Vatandaşlardan bazıları çuvallara doldurdukları orman ürünlerini traktör ve kamyonetlerle taşırken, araçları olmayanlarsa kilolarca odunu sırtlarında taşıyarak götürdü.

Bazı kişiler de sudan korkanlar için ücret karşılığı denize girerek, odun parçası topladı.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, tehlikeye karşı uyardığı vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı.

Kaynak: AA