Manisa'da 114 Mahalleye 152 Milyon Liralık Yatırım

Manisa Büyükşehir Beldiyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü 152 Milyon liralık yatırım ile Manisa’daki 114 mahallenin altyapısını baştan aşağıya yenileyecek.

Manisa'da 114 Mahalleye 152 Milyon Liralık Yatırım
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Manisa genelindeki altyapı sorunlarını ortadan kaldırarak, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla projeler geliştirmeye devam ediyor. MASKİ’nin, yıllardır altyapı hizmeti ulaşmamış kırsal yerleşim bölgelerine dokunduğu ’95 Mahalle Projesi’nin ardından, büyük altyapı dönüşümünün ikinci ayağı olan ‘114 Mahalle Projesi’ de hızla ilerliyor.

MASKİ Genel Müdürlüğü Projeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, her türlü hava koşuluna rağmen proje kapsamındaki ilçe ve mahalleleri tek tek dolaşarak, altyapı ihtiyaçlarına en uygun projeyi belirliyor. Özenle yürütülen çalışmalarla mahallelerin nabzını tutan saha ekipleri, detaylı teknik ölçümler yaparak, hatların geçeceği güzergahları belirliyorlar. Hazırlanan projelerin kontrollerini gerçekleştiren ekipler, uygulama aşamasında yaşanabilecek aksaklıkları öngörerek gerekli önlemlerin alınması adına ön çalışmayı da yapıyorlar.İçme suyu, kanalizasyon, dere ıslahı ve enerji temini alanlarında deneyimli mühendislerce, sahada yapılan inceleme ve kontroller neticesinde, alınan ölçüm ve sayısal veriler bilgisayar ortamına aktarılarak işleniyor. Tüm verilerin sağlıklı şekilde toplanması ve değerlendirilmesi sonucunda ise, projeye son şekli verilerek onaya hazır hale getiriliyor.

“En iyi hizmet için ekiplerimiz her koşulda sahadalar”

MASKİ’nin sorumluluk sahası içerisinde yer alan tüm hizmetlerin, Manisa’nın her köşesinde yaşayan vatandaşlar için ulaşılabilir olması amacıyla gece gündüz çalışmalarına devam ettiklerinin altını çizen Projeler Daire Başkanı Bircan Kaynak,”114 mahallenin içme suyu, kanalizasyon, dere ıslahı ve enerji temin projeleri 4 ayrı grup halinde ihale edilerek, proje çalışmaları başlatıldı. Şuan ilçelerimizden bir kısmının projeleri bitirildi, diğerlerinin ise çalışmaları sürüyor.Ekiplerimiz, ilimiz genelindeki tüm altyapı ihtiyaçlarının en verimli ve sağlıklı şekilde giderilmesi için her koşulda sahadalar. Kar kış, yağmur çamur demeden zorlu arazi koşullarına karşı projelerin kontrol çalışmalarını sürdürüyoruz. Bünyemizde görev yapan, alanlarında uzman mühendis ve tekniker arkadaşlarımız büyük bir özveriyle projenin tamamlanması için gayret gösteriyorlar.Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün de bu konudaki talimatları, vatandaşlarımızın bir an evvel bu hizmetlere kavuşturulması yönünde. Bizler de bu hassasiyetle var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.



"Yepyeni bir Manisa inşa edeceğiz”

152 milyon lira maliyetindeki dev yatırım sayesinde Manisa’nın tüm ilçelerindeki altyapı eksikliklerini sıfıra indirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, “Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar, Manisamızın her anlamda Türkiye’nin önde gelen şehirleri arasında yer alması için tüm birimlerimizle aktif olarak çalışıyoruz. İlimiz genelindeki mahallelerimizde, hatta çok yakın ilçe merkezlerimizde dahi mevcut olmayan altyapıları ‘95 Mahalle Projemiz’ ile adım adım tamamlayarak, sona yaklaştık. Şimdi de ikinci etap projemiz olan ‘114 Mahalle Projemiz’ ile Manisalı hemşerilerimize bu hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Mali değeri tam 152 milyon Türk Lirası olan bu yatırımı hayata geçirerek, ihtiyaç önceliği sırasına göre belirlenen yerleşim yerlerimizde altyapı sıkıntısı bırakmayacağız. İlk etaba dahil edilemeyen, ancak kanalizasyon hattı bulunmayan bölgelerimize sıfırdan hat döşerken, içme suyu ve kanalizasyon şebekelerimizi de tamamıyla yenileyeceğiz. Bunların yanı sıra bu projemizde, içme suyu için enerji temini ve dere taşkınlarını önlemek amacıyla yaptığımız dere ıslah çalışmalarımız da var. Güzide şehrimiz ve vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarının en kaliteli şekilde karşılanması için yeni projeler üreterek Manisalıya, hak ettiği gibi, en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA