Maliye Bakanı Ağbal Edirne'de

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Hollanda’da Türk bakanlara karşı yapılan muamelelerin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini söyledi.

Maliye Bakanı Ağbal Edirne'de
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Edirne’de gerçekleştireceği programının ilk bölümünde Selimiye Camii’ni ziyaret etti. Tarihi Selimiye Camii’nde, cemaat ile birlikte sabah namazını eda eden Ağbal, cami çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Avrupa kendi utancı içerisinde boğuluyor”

Bakan Ağbal, Avrupa’nın kendi utancı içerisinde boğulduğunu belirterek, “Dün Hollanda’da asla kabul edilemeyecek, demokrasi tarihine de kara bir leke olarak geçecek hadiseler yaşandı. Öncelikle Dışişleri Bakanımızın uçağının Hollanda’ya iniş izni verilmedi ardından da Hollanda’da vatandaşlarımızla bir araya gelmek isteyen Aile Bakanımızın Türkiye Cumhuriyetine ait konsolosluğa girmesine müsaade edilmedi. Kendisi uzun süre, saatler boyunca konsolosluğa çok yakın bir mesafede tutulmaya çalışıldı. Bunları asla kabul etmemiz mümkün değil. Bugün Avrupa kendi utancı içerisinde boğuluyor. İkinci Dünya Savaşı öncesi Nazi anlayışını hortlatan, Türkiye düşmanlığını çağrıştıran, İslamofobiyi çağrıştıran uygulamaları dün Hollanda’da gördük. Bütün dünya televizyonları, bütün dünya buna şahitlik etti” dedi.



“Diplomatik yollarla misliyle cevap verilecek”

Rotterdam’da dün gece atlı, köpekli güvenlik güçlerinin protesto için toplanan Türk vatandaşlara müdahale etmeye kalktığını anlatan Bakan Ağbal, “Nasıl bir korkudur ki, ülkemizin Aile Bakanı, Dışişleri Bakanı o ülkeye gidip, kendi vatandaşlarımıza bu anayasa değişikliğini anlatacak ve bundan korkuyorlar. Vatandaşlarımızla bakanlarımızın bir araya gelmesini engellemeye çalışıyorlar. Önce Almanya’da başladı, şimdi Hollanda’da görüyoruz. Diplomasiye asla sığmayacak tavır ve davranışları dün gece hep beraber izledik. Bir ülkenin bakanına polis marifetiyle bir takım sözler söyleniyor, bir takım muameleler yapılmaya çalışılıyor. Sayın bakanımızdan Allah razı olsun. Büyük bir dirayetle, büyük bir sükunetle meseleye karşı bir dik duruş sergiledi. Hollanda’da Rotterdam’da vatandaşlarımız sağduyu içerisinde bu olayı protesto ettiler. Ve atlı polisler, köpekli polisler orada vatandaşlarımıza müdahalede bulunmaya kalktılar. Bunları asla kabul etmemiz mümkün değil. Diplomatik kanallarla, diplomatik yollarla bunların cevap misliyle verilecek. Gerçekten dün Avrupa tarihine utanç vesilesi olacak bir gündü. Kara bir gündü. Kara bir leke olarak Avrupa demokrasi tarihine yazıldı” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA