Klasik Hacı Murat Tutkunları Bodrum'da Buluştu

İzmir, Aydın ve Muğla’dan yola çıkan Murat 124 tutkunları, Bodrum’da buluştu. 35 Murat 124 model klasik araçla konvoy halinde Bodrum’a gelen grup, renkli görüntüler oluşturdu.

Klasik Hacı Murat Tutkunları Bodrum'da Buluştu
Muğla’nın Milas ilçesinde yaşayan polis memuru İbrahim Çelik’in girişimleri ve Turkish Classic Car Murat 124 ve Yön Otomotiv organizasyonuyla Milas’ta buluşan “Hacı Murat” olarak bilinen Murat 124 tutkunları, konvoy halinde Türk bayrakları ile Bodrum ilçesine geldi. Bodrum’da şehir turu atan 35 araçlık konvoy renkli görüntüler oluşturdu. İlginç kornalarını çalarak Konacık Mahallesi’ndeki bir otomotiv firmasına gelen Hacı Muratları gören çevredeki vatandaşlar, meraklı gözlerle otomobilleri izledi. Kimi otomobillerin üzerindeki “Şirin Baba”, “Keyfi Hizmete Mahsustur”, “Siz Beni Bir de 1976’da Görecektiniz”, “Sensin Külüstür” yazıları da dikkati çekti.

30 bin lira masraf yaptığı aracı eşine hediye etti

Bin 500 liraya aldığı 1971 model Murat 124’ü 15 ayda 30 bin lira masraf yaparak onaran ve gözü gibi baktığı aracı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hediyesi olarak eşi Zuhal Çelik’e veren etkinliğin organizatörlerinden İbrahim Çelik, “Bu etkinlikle 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünün 96. yılını yad edelim dedik. Bir de Murat 124’lerin stantlardan inmesinin 40. yılı. En son stanttan inen araç 40 yaşına girdi ve böyle bir etkinlik düzenlenmemişti. Bir kahvenin 40 yıl hatırı var, bu 40 yıllık hatırı yad edelim dedik. İzmir ve Aydın’dan da katılımlar oldu. Bu bir tanışma etkinliğiydi, bir sonraki daha büyük olacak” dedi.

Aydın’dan etkinliğe katılan Özcan Satılmış,1975 model Murat 124’e 23 bin lira harcadığını anlatarak, “Trafikte seyir halindeyken bütün insanların ilgisi bizim hoşumuza gidiyor. Benim arabam hurda halindeydi, 3 bin liraya almıştım. 23 bin lira para harcayarak bu hale getirdim. Üzerindeki plakada orijinal plakası, hiç değiştirilmedi. Benim bundan ayrı iki tane daha 124’üm var. Bu bir tutku, aşk” ifadelerini kullandı.

“Son model araç verseler Hacı Murat’a değişmem”

Aydın’ın Nazilli ilçesinden gelen 29 yaşındaki Doğan Yarenci ise, Hacı Murat tutkusunu şöyle anlattı:

“Murat 124’lere gönül vermiş insanlar olarak bu etkinlikte buluştuk. Bu araçlarımızın en genci 40 yaşında. Bu sevdaya gönül veren herkes Türkiye’nin her yerinden geliyor. Bu sevda bana babamdan geldi, çocukluğumdan beri var. Son model arabada verseler bu arabalar çok başka.”

Etkinliğin ardından araçlar konvoy halinde Bodrum’dan ayrıldı.
Kaynak: İHA