İstiklal Marşı Yıldırım'da Anlatıldı

Yıldırım Belediyesi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 96’ncı yılını kutladı.

İstiklal Marşı Yıldırım'da Anlatıldı
Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nın anlatıldığı konferans Vehbi Vakkasoğlu ve Serdar Tuncer katıldı.

Vakkasoğlu, “Mehmet Akif, anılmaya ihtiyacı olan biri değildir. Ahlak ve karakter bakımından örnek bir insan olarak ömrünü tamamlamıştır. Bizlerin Akif’i anlamaya ve kendimize örnek almaya ihtiyacımız var. Milli mücadele ruhu, milletimizin vatan sevgisi ve istiklal aşkı, en veciz ifadesini İstiklal Marşı’mızın mısralarında bulmuştur. İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberlik idealimizi en güzel biçimiyle vurgulayan bir mutabakat belgesidir. Her mısrasında ayrı bir duygu yoğunluğu bulunun böylesine bir şiiri Mehmet Akif’ten başkası yazamazdı”diye konuştu.

Kaleme aldığı İstiklal Marşı ile ismi milletin gönlüne kazınan Mehmet Akif’in hak ettiği değeri görmediğini vurgulayan Serdar Tuncer ise, “İstiklal şairi, İstiklal mahkemelerinde yargılandı denmesin diye Mısır’a gitmek zorunda kalmıştır. Akif’in cenazesine dönemin devlet erkanından hiç kimse katılmamıştır olmamıştır. İstiklal şarinin mezar taşını dahi üniversite öğrencileri bastırdıkları bir kitabın geliri ile yaptırmıştır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA