İlkadım'da, Havzalıların Örnek Birlikteliği

Havzalılar Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin Derebahce Sosyal Tesislerinde tertiplediği tirit programında konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, birlik, beraberlik ve kardeşlik hukuku etrafında Samsunluk ruhu etrafında kenetlenen hemşerilerin her zaman destekçisi olacaklarını ifade etti.

İlkadım'da, Havzalıların Örnek Birlikteliği


Derebahçe Sosyal Tesislerinde Havzalılar Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından gerçekleştirilen 13. Geleneksel Tirit Gecesinde birlik ve beraberliğin güzel bir örneği yaşandı. Farklı siyasi düşünceye sahip çevreleri bir araya getiren tirit gecesinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, Türkiye Muhtarlar Derneği Havza Şubesi Başkanı Atilla Turguter, SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş, Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Güner Armutlu, Samsun Berberler Odası Başkanı Zabit Plan ve Havzalı vatandaşlar tirit gecesinde bir araya geldi. 13. Geleneksel tirit gecesini düzenlemekten mutluluk duyduğunu belirten Havzalılar Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Yahya Bozkurt, tirit gecelerinin 13 yıldır hem Havzalıları hem de Samsunun birçok yerinden Havzalıları bir araya getirdiğini ifade ederek İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a katkı ve desteklerinden ötürü teşekkür etti. SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş ise, tiritin bahane, önemli olanın birlik ve beraberlik ortamının vesile kılınmasının olduğunu ifade etti.



Tok’tan ‘Samsunluluk’ vurgusu

"Ortak paydamız Samsun ve Samsun’un her alanda gelişmesi olmalıdır” diyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Vatandaşımızın hizmetine sunduğumuz tesislerimizin böyle güzel etkinliklerle hemşerilerimizi aynı ortamda toplamaya vesile olması bizleri sevindiriyor. Bu akşam burada farklı görüşten siyasetçi ve vatandaşların aynı sofra etrafında toplanması güzel ve örnek bir görüntü oluşturuyor. Hemşeri derneklerinin varlığını önemsiyoruz. Hemşeri Dernekleri toplumu kaynaştırıyor. Tüm hemşeri derneklerimizin birlik ve beraberlik içerisinde Samsun’un ortak fayda ve menfaati etrafında hareket etmesinin destekçisiyiz" dedi.



Zeybek’ten geceye övgü

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "Siyasetten daha önemli şeylerin olduğunu bu akşam bu güzel tesiste görmek güzel bir duygu yaşattı. Havzalı hemşerilerime ve dernek yöneticilerine bu güzel buluşma için teşekkür ederim" diye konuştu.



Köktaş’tan birlik vurgusu

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş aynı bölgede faaliyet gösteren hemşeri derneklerinin tek çatı altında toplanması gerektiğine vurgu yaparak, "Samsun’da Havzalıları temsil eden 3 tane hemşeri derneğinin aynı çatı altında toplanması daha faydalı ve daha etkili olacaktır. Geleneksel hale gelen ve 13’üncüsünü düzenlediğiniz bu gece siyasetin üstünde anlamlar taşıyor. Siyaset sahnesinde her ne kadar farklı düşünceye sahip olursak olalım kültürümüzün bir parçası olan etkinliklerde bir arada vatandaşlarımızla buluşmak bizleri mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Gecenin sonunda Havzalılar Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından Ak Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a teşekkür plaketi taktim edildi.
Kaynak: İHA