Hollanda polisine 'Mehter Marşlı' mesaj

Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan diplomatik krizin yankıları sürerken, olaya tepki gösteren bazı vatandaşlar, Hollanda polisini arayarak Mehter Marşı dinletti.

Hollanda polisine 'Mehter Marşlı' mesaj
Hollanda polisine 'Mehter Marşlı' mesaj
Hollanda'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve gurbetçilere yönelik sert tavrı, herkesimden tepki gördü. 


Yaşanan diplomatik krizin ardından, Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği Başkanı (TAY-DER) Muhammed Gömük de Hollanda polisini aradı. Gömük ve beraberindeki bir kişi, polisin telefona çıkmasının ardından dakikalarca Mehter Marşını dinletti.

Gömük, Hollanda'nın Bakan Kaya ve gurbetçilere yönelik tavrının Türk milletine yapıldığını ifade ederek, 'Hollanda ve faşist Avrupa ülkeleri mehter marşını çok iyi bilirler. Biz Osmanlı torunlarıyız, Türkiye Cumhuriyetinin bakanına yapılan saygısızlık Türk milletine yapılmıştır. Düşünce özgürlüğüyle geçinen sözde Avrupa ülkesi Hollanda, bunun bedelinin ağır ödeyecektir. Bu konuda Türk milleti olarak devletimizin yanındayız. Dün yapılan hareket Hollanda'nın gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır'dedi.

Mehter Marşlı video ise kısa sürede sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girerek çok sayıda beğeni aldı.
Kaynak: İHA