Her Kuşa Bir Yuva

Balıkesir’de, Kayabey İlkokulu anasınıfı öğrencileri ’Her Kuşa Bir Yuva’ projesi kapsamında yaptıkları 24 kuş yuvasını okullarının yanında bulunan parka astı. Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz örnek projeye imza atan minikleri yalnız bırakmadı.

Her Kuşa Bir Yuva
Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) kapsamında Kayabey İlkokulu anasınıfı öğrencilerinin yaptığı 24 tane kuş evini, minik öğrencilerle birlikte okulun yanında bulunan parktaki ağaçlara astı.

Anasınıfı öğretmenleri Hilal Silay ve Merve Kumraltekin tarafından hayata geçirilen ’Her kuşa bir yuva’ projesi kapsamında miniklerin velileriyle birlikte yaptıkları kuş evlerini asan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Doğaya duyarlı çocukların yetişmesi adına önemli olduğuna inandığım projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizler, doğayı ve canlıları korumak amacıyla yapılan bu çalışmalara her zaman destek vermeye hazırız" dedi.

Projenin öğrencilere hayvan sevgisi aşılama noktasında önemli bir çalışma olduğunu söyleyen Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, "Hepimizin ortak yaşam alanı olan doğanın yanı sıra içinde bulunan canlıları da korumalıyız. Bu hem öğrencilerimiz için güzel bir faaliyet hem de kuşlar için sıcak bir yuva oldu" dedi.

Projeyi hayata geçiren anasınıfı öğretmenleri Hilal Silay ve Merve Kumraltekin ise, "Doğayı ve canlıları korumak amacıyla ‘Kuşlarında bir evi olsun’ diyerek başlatmış olduğumuz çalışma ile hem öğrencilerimize doğa ve hayvan sevgisini aşılamayı hedefledik" açıklamasında bulundu.

Minik öğrenciler kuş evlerini astıktan sonra da 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası öncesinde fidan dikti.
Kaynak: İHA