Hakkari'de Sınava Geç Kalan 4 Öğrenci İçeri Alınmadı

HAKKARİ – Hakkari’de 41 okuldan 8 bin 500 öğrenci Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girerken, bir dakika geç kaldıkları için 4 aday ise içeri alınmadı.

Hakkari'de Sınava Geç Kalan 4 Öğrenci İçeri Alınmadı
Hakkari’de üniversiteye geçişte ilk adım olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) maratonu saat 10.00’da başladı.

41 okulda sınava girecek olan 8 bin 500 öğrenci, saat 09.00’dan itibaren okulların önünde toplanmaya başladı.

Saat 10.00 itibariyle başlayan YGS için ÖSYM tarafından bu yıl yapılan değişiklik sebebiyle sınava 15 dakika kala gelen öğrenciler dersliklere alınmadı.

Hakkari’de Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Sümbül Anadolu Lisesinden sınava girecek olan dört öğrenci, ÖYSM’nin belirlediği saat olan 09.45’ten bir dakika sonra geldikleri için salonlarına alınmadı. Bu durumu cep telefonlarına kaydeden öğrenciler, yıl boyunca dershanelerde eğitim aldıklarını ve tüm emeklerinin boşa gittiğini ifade ettiler. Sınav giriş kağıtlarını yırtarak ÖSYM’ye tepki gösteren öğrencilerden Konyalı bir öğrenci, Hakkari’nin yabancısı olduğu için yanlış okula gittiğini ve bu nedenle bir dakika geç kaldığı için içeri alınmadığını belirterek, ’bir dakikanın kuralı olmaz’ diyerek mağdur edildiklerini söyledi.



İki dakika geç geldikleri için sınava alınmadıklarını anlatan Kaya Akdoğan isimli öğrenci ise “Bu kadar çaba harcadık, emeğimiz boşuna gitti” diyerek sınav giriş kağıdını yırttı.

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ise ÖSYM tarafından yapılan değişiklik nedeniyle bir dakika da olsa geç kalan öğrencilerin sınava almanın imkansız olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA