Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç Berlin'de

Kılıç: '11 Mart 2017 Hollanda siyasi tarihinde, ülke olarak tarihinde kara bir gece olarak tarihe geçmiştir. Hollanda dünkü tutumu nedeniyle tarih önünde yargılanacaktır' 'Hollanda hükümeti ve Başbakanı, Geert Wilders’e, ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına teslim olmuştur'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hollanda'nın dünkü tutumu nedeniyle tarih önünde yargılanacağını belirtti.

Almanya’nın başkenti Berlin’de spor dernekleri ve STK temsilcileriyle bir araya gelen Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Hollanda'da ortaya konan çirkinliği ve basiretsizliği kınadığını vurguladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya Rotterdam’da resmi makamların, yerel makamların ve hükümetin gösterdiği tutumun kabul edilemez olduğunun altını çizen Kılıç, 'Sayın Kaya hiçbir açıklaması olmayan, dünya diplomasi tarihinde görülmeyen, belki de daha önce karşılaşılmamış bir muameleyle karşı karşıya kaldı. 11 Mart 2017 Hollanda siyasi tarihinde, ülke olarak tarihinde kara bir gece olarak tarihe geçmiştir. Hollanda dünkü tutumu nedeniyle tarih önünde yargılanacaktır.' diye konuştu.

Hollanda’nın hiçbir diplomasinin, uluslararası ilişkinin, hiçbir nezaket kuralının, insanlık anlayışının açıklayamayacağı ve bu anlamda da ne yaptıklarını dile getiremeyecekleri bir tutum sergilediğine işaret eden Çağatay Kılıç, bu anlamda Hollanda’nın ırkçılığa teslim olduğunu söyledi.

Aşırı sağcı parti lideri Geert Wilders’in Hollanda'yı ve Avrupa’yı zehirlediğine dikkati çeken Kılıç, şöyle devam etti:

'Geert Wilders siyasetçi değil, bir ırkçı, yabancı düşmanı. Ülkesinde kendisi gibi olmayanı istemeyen, insanlıktan uzak durmayla kendisini açıklayabilen bir kişi. Geçenlerde paylaştığı bir videoyu izledik, gerçekten insanın tüylerini ürpertiyor. Bu kadar büyük bir sevgisizlik, hasta bir yaklaşımı anlamak mümkün değil. Hele dün ortaya koymuş olduğu Hollanda’da yaşayıp da Bakan Hanım gibi düşünen veya Sayın Cumhurbaşkanımız gibi düşünen ülkeyi terk etsin gibi çok edepsizce bir açıklama yapıyor. Bir şeyi açıkça ortaya koymamız gerekiyor; kimin nerede yaşayacağına karar vermek, o kişinin haddi de hakkı da değildir. Hollanda’da yaşayıp ülkeye vergi veren, katkı sağlayan, alın teri döken insanlara nerede yaşayacaklarını ne düşüneceklerini söylemek Wilders'in haddi ve hakkı değildir.

Hollanda hükümeti ve Başbakanı, Geert Wilders’e, ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına teslim olmuştur. Avrupa’nın şapkasını önüne koyup düşünme vaktidir. Irkçı bir akımla nasıl mücadele edeceklerini düşünmek zorundanlar. Irkçı bir akımın, radikal bir akımın yüksek derecede kabul görüyor olmasının altında yatan sebeplerin neler olduğunu iyi araştırmaları gerekiyor.'

Kaynak: AA