Elazığ'da YGS Heyecanı

Üniversiteye girişin ilk basamağı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) yurt genelinde olduğu gibi Elazığ’da da başladı.

Elazığ'da YGS Heyecanı
2 milyonu aşkın adayın katıldığı YGS, saat 10.00’da başladı.

Adaylar saatler öncesinde sınava girecekleri okulların önüne geldi. Aileleriyle birlikte sınav giriş yerlerine gelen adaylar, güvenlik kontrolünün ardından içeriye alınmaya başlandı. Sınava geciken bazı adaylar yetişebilmek için koşarken, bazı adaylar geç kaldığı için sınava alınmadı. Sınav saatinin başlamasıyla birlikte öğrenciler sınav salonlarında, aileleri ise dışarıda ter döktü. Dışarıda çocuklarını bekleyen bazı veliler Kur’an-ı Kerim okuyarak, dua etti.

Kızını sınava getirdiğini belirten Fazilet Başbuğ, “Onlarla beraber aynı stresi biz de yaşadık. 1 yıl boyunca onlarla beraber çalıştık. Rabbim hepsine kolaylık versin. Emekleri boşa çıkmasın” dedi.

Sınava giren herkese başarılar dileyen Erdoğan Zürel ise, “Allahım sınava giren tüm çocuklara zihin açıklığı versin. Sınava girdikten sonra belli bir hedefleri, gayeleri var. Gayelerine ulaşmak için ter dökecekler. Amaçlarına uygun bir yeri kazanma noktasında dua ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA