Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar Açıklaması

'Batı'nın sömürüsüne, Batı'nın emperyalizmine, vahşi kapitalizmin, vahşi sosyalizmin her türlü tavsiyesine 'hayır' demek için, insanca yaşamak ve dünyada adil bir düzen kurmak için 16 Nisan'da hep beraber 'evet' demek mecburiyetindeyiz'.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, 'Batı'nın sömürüsüne, Batı'nın emperyalizmine, vahşi kapitalizmin, vahşi sosyalizmin her türlü tavsiyesine 'hayır' demek için, insanca yaşamak ve dünyada adil bir düzen kurmak için 16 Nisan'da hep beraber 'evet' demek mecburiyetindeyiz.' dedi.

Bayraktutar, Memur-Sen tarafından düzenlenen 'Memur-Sen'e Davet, Tercih Evet' programında yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da hep beraber 'evet' diyeceklerini belirterek, 'Batı'nın sömürüsüne, Batı'nın emperyalizmine, vahşi kapitalizmin, vahşi sosyalizmin her türlü tavsiyesine 'hayır' demek için, insanca yaşamak ve dünyada adil bir düzen kurmak için 16 Nisan'da hep beraber 'evet' demek mecburiyetindeyiz.' ifadesini kullandı.

Bu milletin kendi özgürlüğüyle hareket edip kendisi için geleceğine 16 Nisan'da karar vereceğini dile getiren Bayraktutar, 'Özgür idaremizi hep beraber kullanmak mecburiyetindeyiz. Yoksa bizi istemediğimiz şeyleri yapmak zorunda bırakacaklar. Çocuklarımızı inandığımız ve ibadet ettiğimiz camilere götürmemize izin vermeyecekler. Kız çocuklarımızı kendi ekonomik gücümüzle yaptığımız üniversitelere de sokmayacaklar. Batı hayranlığıyla 'medeniyet' diye adlandırdıkları bu hayat içerisinde bizi helak edip gidecekler.' diye konuştu.

Bayraktutar, daha iyi bir yaşam kalitesi içerisinde olmak, ülkenin tekrar kaos günlerine döndürülmemesi için kendi kararlarını kendilerinin vermesi gerektiğini kaydederek, Memur-Sen'in bütün amacının bu doğrultuda olduğunu söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi ise Türkiye'de önemli bir konuda inisiyatif almak gerektiğinde Memur-Sen'in en önde olduğunu belirtti.

Memur-Sen olarak 16 Nisan'da 'evet' demek için aldıkları karara değinen Selvi, Memur-Sen'in bütün süreçlerde ülkesi ve milleti için her zaman kararlı şekilde adımını attığını dile getirdi.

Selvi, adil ve herkesçe kabul edilebilir bir hayatı arzu ettiklerini kaydederek, çalışanların huzurlu ve mutlu olduğu bir süreci işletebilmek için çalışma hayatının bütün birimlerinde mücadelelerinin süreceğini kaydetti.

Rize Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunda gerçekleştirilen programa, Memur-Sen Rize İl Başkanı Resul Usta ve konfederasyona bağlı sendikaların şube başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.
Kaynak: AA