Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni sistemde daha istikrarlı milletimizin daha huzurlu olacağını açık ve net söylüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıklaması
Kocaeli’de halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çıkmış bir de ne diyor. 600 milletvekiline ne gerek var diyor. 450 bile fazla diyor. Ya unutma be, bu ülkede çift kamaralı meclis olduğu zaman sayı 600’ün üzerindeydi. Temsilde adalet olsun diye. Hem nüfusumuz çok arttı. Dolayısıyla milletvekili sayısını 600’e çıkartalım ve genç ve dinamik bir parlamento getiriyoruz. Şu anda sadece 7 milyona aşkın genç oy var. Bu çok önemli bir şey. Dolasıyla bizim sayıyı da 600’e çıkarttık. Bugün mevcut sisteme dört elle sarılanların, geçmişte sorunların çözümüne en küçük bir fedakarlık yaptıklarını görmedik. Bütün sorunlarla kavrulurken bunlar ne yapıyordu. 2002 Kasımından beri neler çektiğimizi biliyoruz. Ellerinden geleni yüzde 25’i yüzde 50’den büyük gösterip ülke yönetimine el koyacaklardı. Bunların bu ülkede dikili taşı yok. 7 Haziran seçimleri sonrasında terör örgütünün uzantısı parti ile kol kola girerek milletvekili sayıları yetmediği halde kapımıza dayanıp hükümeti istediler. Bunların derdi halkın talepleri değil bunlar sadece sorumluluk kendilerinde olmasın ama tüm yetki ve imkanlar kendilerine verilsin istiyorlar. Dünyada böyle bir örnek yok. Tutturmuşlar tek adam. Türkiye geçtiğimiz 14 yılda çok büyüdü. Göreve geldik kişi başı milli gelir 3 bin 500 dolar. Şimdi 11 bin doları aştık. Nereden nereye geldik. Ama bu sistemden gelmiyor insan unsuru. Cumhurbaşkanı, Başbakan aynı ekolden geldiğimiz için. Yoksa Sezer ile beraber olsaydık biz o ilk süreçte duman olmuştuk. Çünkü atama yapacaksın engel oluyor. İstediğini atayamıyorsun. Bu çileleri çektik. Merhum Ecevit onların ekolündendi. Anayasa kitapçığını yüzüne fırlattı. 10 milyonlarca lira zarar ettik. Gerek sayın Gül ile birlikte gerek benim Cumhurbaşkanlığımda Davutoğlu ve Binali Yıldırım ile birlikte aynı ekolden geldiğimiz için omuz omuza bu süreci sürdürüyoruz. 11 Bin Dolar bizim için yeterli değil. 79 senede bu ülkede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Biz bunu 18 bin kilometre bölünmüş yola çıkarttık 14 senede. Köprüleri yaptık mı? Marmaray’ı, Avrasya Tüneli’ni yaptık. 18 Mart’ta yeni bir temel atıyoruz. Çanakkale Köprüsünün temelini atıyoruz. Dünyanın bir numarası olacak. 11 Milyar Dolar bedeli var. Hani ya Türkiye ekonomisi bozuktu. Kimseyi aldatmayın. Yatırımcı bozuk ekonomiye gelip yatırım yapmaz. Bunları biz yap işlet devlet ile üstelik yaptırıyoruz. Avrupa Asya oradan bağlanacak. Ama bu hayırcı zihniyet birinci köprüye, Fatih Sultan Mehmet’e, Yavuz Sultan Selime, Marmaray’a da, Avrasya Tüneline de karşıydı. Şimdi oralardan niye geçiyorsunuz? Geçin geçin biz zaten buraları sizin için yaptık. Belki yaşlanınca falan biz bunların aleyhinde konuştuk ama buralardan geçmek bize nasip oldu dersiniz. O yüzden at denize, balık bilmezse halık bilir. Ülkemizi bunların şerrinden uzak tuttuğumuz için 14 yılda ülkemizi başarıyla bu günlere getirdik" diye konuştu.

Azimle çalışarak Türkiye’ye belli bir noktaya getirdiklerini ifade eden Erdoğan, "IMF’nin borcunu ödedik. Merkez bankasının kasasında 27.5 milyar dolar vardı. Şimdi 120 milyar dolara yakın para var. Bunlar durup dururken olmuyor. Azimle, çalışarak oluyor. Üreterek oluyor, düşünerek oluyor. Şu anda Başbakanım, bakanlar dünyanın dört bir yanına gidiyoruz. Yapmamız gereken daha çok şey var. İlk on ekonomi ilerisine Türkiye’yi sokacağız. Eğer Türkiye’nin kaleminde bunlar gibi zihniyetler olsaydı halimiz haraptı. Türkiye bir daha darbelerle, vesayetlerle muhatap olmasın diye cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getiriyoruz. Bu sistemde de elbette sorunlar çıkabilir. Ama kurduğumuz sistemle daha istikrarlı, milletimizin huzurlu olacağını açık ve net söylüyorum. Yoksa niye kendimizi yoralım. Milletimiz en iyisine layıktır" dedi.

Gençlere seslenen Erdoğan, "Gençler 16 Nisan sizin gününüz. İlk seçimden itibaren 18-25 yaş arasındaki milyonlarca gencimiz de seçilme hakkına kavuşuyor. Zor olan seçmektir. Seçilmek değil. Şimdi seçilme hakkı da olacak. Seçme yetkinliğine ulaştığımız gençlerimizden seçilme hakkını esirgeyemeyiz. Şimdi ana muhalefetin başındaki zat çıkıyor. Hükümeti çoluk çocukla mı dolduracaksınız. Gençlerimiz karar verdiklerinde evlenip yuva kurabiliyorlar mı? Öyleyse bu gençlerimize seçilme hakkını niye çok görüyoruz. Biz gençlerimize güveniyoruz. Ana muhalefetin başındaki zat bu meseleyi de istisna ediyor. 18-25 yaşındaki gençlerimizi mecliste vekil yaparak askerlikten kaçıracakmışız. Hakarete bak. Bunun adı düpedüz gençlerimize ve milletimize hakaret değildir de nedir? Şunun veya bunun çocuğu değil milletin evlatları vekil olacak. Gerekirse bakan olacak. Askerlik yaşından önce vekil olacak. 3-5 gencimizin yapacağı hizmeti bu kadar hakir görmek ayıp değil mi? Size bu yakıştırmaları yapanlara 16 Nisan’da cevap vermeye hazır mıyız? 2 yıl çalışacaklar emekli olacaklar diyor. Emeklilik konusunda herhangi bir vatandaşımız nasıl ve ne zaman emekli oluyorsa vekilimiz de öyle emekli olacak. Primini ödeyecek, yaş sınırını bekleyecek sonra da emekli olacak. Gençlerimizi istismar ederek milli irade düşmanlığı yapmaktır. 16 Nisan’a kadar tüm bu konuları enine boyuna milletimle paylaşacağız. Kocaeli bugün bizi her zamanki gibi coşkuyla sevgiyle bağrına bastı" ifadelerini kullandı.

İdam konusunda düşüncesinin belli olduğunu belirten Erdoğan, "Bu konudaki düşüncem bellidir. 16 Nisan’dan sonra Kılıçdaroğlu diyor ki o zaman çıkarın idamı diyor. Bahçeli düşüncesini açıkladı.

Biz idama varız diyor. Ben Başbakan Binali Yıldırım Bey’in de aynı kanaatte olduğu inancındayım. Şimdi bende diyorum ki Anayasa değişikliğini gerektirdiği için Kılıçdaroğlu hadi bakalım 16 Nisan’dan sonra parlamentoya geldiği zaman seni göreceğiz. Bakalım sen de destek verecek misin? Bana gelir ben de onaylarım" dedi.

Vatandaşları 36 gün kapı kapı dolaşmaya davet eden Erdoğan, "36 gün kapı kapı dolaşıyor muyuz? Eş dost akraba telefonla arıyor muyuz? Tüm Türkiye’ye Avrupa’ya sesleniyorum, tek millet için evet. Tek bayrak için evet. Tek vatan için evet. Tek devlet için evet. Bizim rabiamız da bu. Durmak yok. Bir olacağız. İri olacağız. Diri olacağız. Kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA