Çizimleriyle Çocukların Dünyasını Renklendiriyor

Bitlis'te öğretmen İnci Meşe, daha ilgi çekici hale getirmek için sınıfların duvarlarını çeşitli renklere boyayarak eğitim amaçlı çizimler yapıyor Öğretmen Meşe: 'Sınıfların duvarlarına öğrencilerin yaş gruplarına göre eğitici materyaller çiziyoruz. Akıllarda zor tutulan ders formüllerini ve öğrencilerin hoşuna gidecek, onlara okullu sevdirecek çeşitli resimler yapıyoruz' 'Herkes hafta sonu tatil yaparken biz gelip köy okullarını renklendiriyoruz ve bu bize dinlenmekten daha çok zevk veriyor. Her şey öğrencilerimiz için'

AHMET OKUR - Bitlis'in Hizan ilçesinde sınıf öğretmeni İnci Meşe, ilçe ve köylerdeki bazı okulların sınıflarını çeşitli renklere boyayarak öğrencilerin okula ilgisini artırmaya çalışıyor.

Hizan Merkez Yatılı Bölge Okulunda görev yapan Meşe, ilçe ve köylerdeki bazı okulların sınıflarını çeşitli renklere boyayarak eğitim amaçlı çizimler yapıyor. İnci Öğretmen'e, meslektaşları ile okul idarecileri de destek veriyor.

Meşe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin renkli sınıflarda ders işlemeyi sevmesinden dolayı böyle bir çalışma başlattığını söyledi.

- 'Yaptığımız çalışmayı görünce üşümeyi unutuyoruz'

Çalışmalarında Kaymakam Bülent Hamitoğlu'nun da kendisine çok büyük destek sağladığını anlatan Meşe, şöyle konuştu:

'Mesai saatleri dışında gece yarılarına kadar ilçe merkezindeki okullarda, hafta sonları ise köy okullarında boyama yapıyoruz. Köyler çok soğuk ama yaptığımız çalışmaları görünce üşümeyi bile unutuyoruz. Sınıfların duvarlarına öğrencilerin yaş gruplarına göre eğitici materyaller çiziyoruz. Akıllarda zor tutulan ders formüllerini ve öğrencilerin hoşuna gidecek, onlara okullu sevdirecek çeşitli resimler yapıyoruz. Herkes hafta sonu tatil yaparken biz gelip köy okullarını renklendiriyoruz ve bu bize dinlenmekten daha çok zevk veriyor. Her şey öğrencilerimiz için.'

İnci Öğretmen, Hizan'da yaklaşık 6 senedir görev yaptığını ve bu sürede yöre halkı sayesinde kendisini hiç gurbette hissetmediğini anlattı.

Halkın kendisini el üstünde tutarak sahip çıktığını vurgulayan İnci Meşe, 'Bu yüzden ben ve arkadaşlarım köylere gittiğimizde herhangi bir tedirginlik yaşamadık. Çok rahat bir şekilde gidip geliyoruz. Köye gittiğimizde öğle yemeklerimizi köylüler karşılıyor, bize çok iyi davranıyorlar.' dedi.

- 'Öğrenciler renkli sınıfları daha çok seviyor'

Hizan Süttaşı Ortaokulu Müdürü Bişar Bektaş da sınıflarının renklendirilmesi için İnci Öğretmen'den yardım aldıklarını söyledi.

İnci Öğretmen'in hafta sonları gelerek sınıfları boyadığını ve eğitici resimler çizdiğini dile getiren Bektaş, 'Öğrenciler renkli sınıfları daha çok seviyor. Okula olan ilgileri artıyor. Bizim okulumuz ortaokul olduğu için çizimleri de ona göre gerçekleştirildi. İnci Öğretmenimize çok teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA