Cezayir'de Türk Sanat Müziği Konseri

Cezayir'de Türk Sanat Müziği korosunun konseri yoğun ilgi gördü.

Başkent Cezayir'deki bir konser salonunda, Türkiye'nin Cezayir Büyükelçiliği ve Cezayir Kültür Bakanlığı himayesinde Türk Sanat Müziği (TSM) konseri gerçekleşti.

FAMİ Musiki ve Sanat Derneği'nin TSM Korosu sanatçıları tarafından verilen konsere çok sayıda davetlinin yanı sıra Cezayir halkı ve Cezayir'de yaşayan Türkler büyük ilgi gösterdi.

Türk Sanat Müziği sanatçısı ve şef Fatoş Koçarslan yönetimindeki koro Sultanıyegah, Nihavend ve Hicaz makamında eserler seslendirdi.

Konserin şeref misafiri Cezayirli sanatçı Zakia Kara-Terki de söylediği Arapça şarkılarla konsere eşlik etti. Ayrıca şef Koçarslan'ın seslendirdiği şarkılar da dinleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Konserin ardından sanatçı Fatoş Koçarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cezayir'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, 'Kültürlerimiz aynı. Zakia Kara-Terki ile sahne almaktan oldukça memnun kaldım. Aynı dili konuşmamamıza rağmen anlaştık. İkimizde de müzik duygusu var. Aynı dili değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşır.' diye konuştu.

Konser, Türk Havayolları ve diğer sponsorlara verilen ödüllerin ardından, davetlilerle birlikte okunan şarkı ile sona erdi.

Kaynak: AA