Bingöl'den Suriye'ye 12'İnci Yardım Tırı Yola Çıktı

Bingöl’de “Halep’e Yol Açın” sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında 12’inci yardım tırı dualar eşliğinde yola çıktı.

Bingöl'den Suriye'ye 12'İnci Yardım Tırı Yola Çıktı
İHH İnsani Yardım Vakfı Bingöl Şubesi öncülüğünde başlatılan, Bingöl Belediyesi ve Memur-Sen tarafından desteklenen “Halep’e Yol Açın” kampanyası kapsamında 12’inci yardım tırı, düzenlenen programla Suriye’ye gönderildi.

Bingöllülerin yardım severliğine teşekkür ettiğini belirten Vali Yavuz Selim Köşger, "12’inci yardım tırını Suriyeli kardeşlerimize ulaştırılmak üzere yola çıkarıyoruz. Biz yardım sever bir milletiz. Her zaman darda kalana, ihtiyaç duyana yardım elimizi uzatmışızdır. Başı sıkışan herkes bu topraklara sığınıyor. Burada öyle bir hamiyetperverlik var ki, dünyanın neresinde bir mazlum varsa milletimiz elini uzatıyor oraya. Bingöl’de de en güzel örneklerini görüyoruz” dedi.

Geçen hafta 11’inci yardım tırını yola çıkardıklarını dile geitren İHH İnsani Yardım Vakfı Bingöl Şubesi Başkanı Muhittin Gili, “Bugün 12’inci yardım tırını yola çıkarıyoruz. Bu rakam bir yıl içerisinde gönderdiğimiz tır sayısıdır. Bu tırların içerisinde 40 kalemden oluşan yaşam malzemesi var. Bugüne kadar gönderdiğimiz malzemelerin değeri yaklaşık 1 milyon 200 bin liradır. Bundan sonra da insanlarımızın katkılarımızı bekliyoruz. Çünkü Suriye’deki mağduriyetler herkesçe biliniyor ve bu mağduriyetleri mutlak suretle gidermemiz gerekiyor. Onun için gayret etmek zorundayız, bugüne kadar destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Memur-Sen Bingöl Şubesi Başkanı Muhittin Çelik’in de yer aldığı program sonrası, yardım tırı okunan duanın ardından Suriye’ye gönderildi.
Kaynak: İHA