Bingöl'den Haleplilere Yardım

Bingöl'de sivil toplum kuruluşlarınca toplanan 1 tır gıda, giyim ve temizlik malzemesi Haleplilere gönderildi.

Bingöl'de, sivil toplum kuruluşlarınca toplanan 1 tır dolusu yardım Haleplilere gönderildi.

Kentte 'Halep'e Yol Açın' kampanyası kapsamında gıda, giyim ve temizlik gibi temel ihtiyaçların bulunduğu 1 tır dolusu yardım toplandı.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bingöllülerin yardımseverliğine teşekkür etti.

Türk toplumunun yardımsever bir millet olduğunu belirten Köşger, şunları kaydetti:

'Bingöl'den 12’inci yardım tırını Suriyeli kardeşlerimize ulaştırılmak üzere yola çıkarıyoruz. Biz yardımsever bir milletiz. Her zaman darda kalana, ihtiyaç duyana yardım elimizi uzatmışızdır. Başı sıkışan herkes bu topraklara sığınıyor. Burada öyle bir hamiyetperverlik var ki dünyanın neresinde bir mazlum varsa milletimiz elini uzatıyor oraya. Bingöl’de de en güzel örneklerini görüyoruz.'

Bingöl İnsani Yardım Derneği Başkanı Muhittin Gili ise Bingöl'den daha önce 11 tır yardımın Haleplilere gönderildiğini, yardım toplamaya devam edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Köşger, toplanan yardımları kolilere doldurarak destek oldu. Yardım tırı, duanın ardından Haleplilere ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Programa, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AFAD Bingöl Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA