Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’nin önünü açacak bir Anayasa paketi hazırladıklarını ifade ederek, “Bu 18 maddelik anayasa paketinin sadece 1 maddesi bile ‘evet’ demek için yeterli” dedi.

Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Açıklaması
AK Parti Malatya İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle görüşen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün gündeminde, referandum süreci ve Hollanda’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile ilgili skandal kararı vardı.

Referandum süreci ile ilgili konuşan Bakan Özlü, “Malumunuz referanduma az bir süre kaldı. Bu 18 maddelik anayasa paketinin sadece 1 maddesi bile ‘evet’ demek için yeterli, gönlünüz çok rahat olsun, gönül rahatlığı ile milletten oy isteyin, asla ve kata şüphe etmeyin. Türkiye’nin önünü açacak ve Türkiye’yi güçlü kılacak bir paket hazırladık ve bu paketi milletimizin takdirine sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Hollanda’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı sınır dışı etmesi ile ilgili de konuşan Bakan Özlü, “Hollanda’da ben de bir süre bulundum. Bu ülkenin yaptığına bir bakın. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanını konsolosluğuna sokmamak için o çirkin görüntülerin sergilendiği bir manzara ile dün akşam karşılaştık. Aynı olaylar Almanya ve Avusturya’da da yaşandı. Bizim bir bakanımızın oradaki Türk vatandaşlarla buluşup onlardan anayasa referandumu için oy istemesinden neden bu kadar rahatsız oluyorlar ve çekiniyorlar? Problem nedir? Anayasanın değiştirilecek olmasının Türkiye’ye sağlayacağı faydadan, Türkiye’nin bölgesinde büyük bir devlet ve büyük bir güç ile dünyada küresel bir oyuncu olmasından çekiniyorlar. Bu bu kadar açık, bunun başka bir açıklaması yok. Onun için bu referandumda bütün kalbimizle ‘evet’ dememiz lazım. Kapı kapı dolaşarak vatandaşların bu referanduma ‘evet’ oyu vermelerini isteyeceğiz. Türkiye’nin geleceği çok aydınlık, Türkiye yeniden yeni bir dirilişin başlangıcında, referanduma çok az bir süre kaldı. Ben, sizlerden bu süreçte canla başla çalışmanızı istiyorum. Malatya her zaman doğru tercihler yapmış olan bir ilimiz, bu referandumda da Malatya’nın doğru tercihler yapacağından hiçbir şüphemiz yok” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, “’Hayır’ ya da ‘Evet’, kim ne istiyorsa onu verebilir. ‘Hayır’ diyen insanlara saygımız sonsuz ama vatan hainlerinin ne dediğine bakıyoruz; Vatan hainlerinin tamamının ‘Hayır’ dediğini görüyoruz; PKK, DAEŞ, PYD, FETÖ ve tüm vatan hainleri ‘Hayır’ kampanyası yürütüyor. Bunlar ülkemizin içerisindeki taşeronlar, bir de bunun uluslararası ayağı var. Son 10 gündür yaşamış olduğumuz ortam bunu çok net bir şekilde gösteriyor. Taşeronları ile bu işi başaramayan Avrupa bu defa direkt olarak müdahale etme ihtiyacı hissetti. Dün akşam bakanımıza yapılan uygulamayı şiddetle kınıyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA