Başbakan Yardımcısı Şimşek Gaziantep'te Açıklaması

'(Hollanda'daki diplomatik skandal) Batı'nın bu çifte standardını tabii ki kınıyoruz ama buna en güzel cevap sloganlarla değil, buna en güzel cevap sandıkta 'Evet, evet ve güçlü bir evet'tir' '(Halk oylaması) Milletimiz meclisini seçecek. Milletimiz cumhurbaşkanını ve hükümetini doğrudan seçecek. Ertesi gün işine başlayacak. Hükümet krizleri olmayacak, Meclis daha güçlü olacak, yargı tarafsız ve bağımsız olacak. İşte Türkiye güçlenecek'

GAZİANTEP – Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hollanda'daki diplomatik skandalla ilgili, 'Biz Batı'nın bu çifte standardını tabii ki kınıyoruz ama buna en güzel cevap sloganlarla değil, buna en güzel cevap sandıkta 'Evet, evet ve güçlü bir evet'tir.' dedi.

Şimşek, Oğuzeli ilçesinde Büyükşehir Belediyesince Oğuzeli ilçesinde yaptırılan Büyükşahinbey Sosyal Tesisi'nin ve AK Parti İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı.

Konuşmasına 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına değinerek başlayan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı radyo programında sarf ettiği sözlere atıfta bulunan Şimşek, 'Sayın Kılıçdaroğlu, çok güzel bir şekilde söyledi de yanlış söyledi. Diyor ki bir uçakta iki pilot var. Doğru ama birisi kaptan pilot. Onun için değerli kardeşlerim yeni sistem Türkiye'nin önünü açacak. Bürokrasi hızlanacak. Terörle mücadelede elimiz güçlenecek.' ifadelerini kullandı.

7 Haziran 2015'te yapılan genel seçimde hiçbir partinin hükümet kuracak çoğunluğa sahip olmadığını anımsatan Şimşek, terör örgütünün bunu fırsat bildiğini, '(Bir boşluk var, belki bizim parti koalisyona bile girerler) diyerek Güneydoğu'daki bazı ilçelerde çukurlar kazıp neredeyse işgal küstahlığına girdiler.' diye konuştu.

Ardından 1 Kasım 2015'te genel seçim yapıldığını anlatan Şimşek, AK Parti'nin çok güçlü bir şekilde iktidara geldiğini aksi halde Türkiye'nin çok farklı noktalarda olabileceğine işaret ederek, bu risklerin, tehditlerin teorik değil, yakın coğrafyada oynanan oyunlar olduğunu kaydetti.

16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında yüzde 50'den daha fazla oy almak için herkesi kucaklamak gerektiğine değinen Mehmet Şimşek, şöyle konuştu:

'Bu sistem uzlaşma getirecek. Bu sistem Türkiye'yi Allah'ın izniyle çok daha güçlü bir şekilde ileriye taşıyacak.Ülkeyi tek adama emanet etmiyorsunuz. Kim gelirse gelsin yetkilerin sınırını Meclis belirleyecek, kanunlar belirleyecek, anayasa belirleyecek. Meclisi kim seçecek? Siz seçeceksiniz. Mecliste bütün renkler olacak. MHP'si de olacak, AK Parti'si de olacak. CHP'si de hepsi olacak. Temsilde adalet zaten sağlanacak. Meclis çok daha etkili olacak. Yargı bağımsız ve tarafsız olacak.'

- 'Batı niye korkuyor?'

Şimşek, bazı muhalefet partilerinin bu süreçte samimi olmadığını, vatandaşları muhalefetin yanlış yönlendirmelerine karşı dikkatli olması gerektiğini söyledi.

AK Parti olarak millete güvendiklerini vurgulayan Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Milletimiz meclisini seçecek. Milletimiz cumhurbaşkanını ve hükümetini doğrudan seçecek. Ertesi gün işine başlayacak. Hükümet krizleri olmayacak, Meclis daha güçlü olacak, yargı tarafsız ve bağımsız olacak. İşte Türkiye güçlenecek. Peki niye korkuyorlar bundan bütün şer güçler? Kimler buna karşı? Bakın ülkeler arasında rekabet var. Ülkeler arasında yarış var. 'Evet' kampanyasına niye geçit vermiyorlar? Bir düşünün Batı niye korkuyor? Batı niye kendi değerlerini ayaklarının altına alıyor? Hani hukuk devleti, hani temel hak ve özgürlükler? Zaten resim ortada. Sizler hepimizden daha iyi bu resmi okuyorsunuz. Biz Batı'nın bu çifte standardını tabii ki kınıyoruz ama buna en güzel cevap sloganlarla değil, buna en güzel cevap sandıkta 'Evet, evet ve güçlü bir evet'tir. Türkiye'yi güçlendirmektir değerli kardeşlerim. Allah'ın izniyle bunu başaracağız.'

Kaynak: AA