Başbakan Yardımcısı Kaynak Açıklaması (1)

'Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza yapılan muamele Avrupa'nın yüz karasıdır. Hollanda bu tutumu ile Orta Çağ karanlığına geri gidişin başlangıcını yapmıştır' 'Avrupa dünkü tutumu ile Orta Çağın karanlık dehlizlerine döndüğünü bir kez daha göstermiştir. Aradaki sınırlarını kaldıran Avrupa, bu gidişle o sınırların kapatıldığı, bilimin çöktüğü bir Avrupa olacak'

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 'Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza yapılan muamele Avrupa'nın yüz karasıdır. Hollanda bu tutumu ile Orta Çağ karanlığına geri gidişin başlangıcını yapmıştır.' dedi.

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Batman'a gelen Kaynak, Batman Havalimanı'nda Vali Ahmet Deniz, AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

GAP Mahallesi'nde esnaf ziyaretinin ardından AK Parti seçim lokali açılışına katılan Kaynak konuşmasında, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğine işaret etti.

Kaynak, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasına dikkat çekerek, 'Allah'tan başka gücün millet iradesi üstünde olmasın diye getirdiğimiz değişiklik. Bu değişiklik bizin bu coğrafyada şehit kanıyla sulanmış bize emanet edilmiş millet egemenliğinin hakimiyeti için geliştirdiğimiz bir sistemi sizin huzurunuza getiriyoruz. Getirdiğimiz değişikliğin birilerinin yüzlerindeki makyajı döktüğünü, yaldızları döktüğünü görüyoruz.' ifadesini kullandı.

- 'Bizim tabirimizle kendilerine Müslüman'

Başbakan yardımcısı Kaynak, Hollanda'nın Türk bakanlara yönelik skandal tavrına tepki göstererek, 'Dün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza yapılan muamele Avrupa'nın yüz karasıdır. Hollanda bu tutumu ile Orta Çağ karanlığına geri gidişin başlangıcını yapmıştır. Hollanda ve Avrupa, İnsan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü değerleri üzerine inşa edildiğini iddia eden bir medeniyet ancak dün gördük ki bizim tabirimizle kendilerine Müslüman.' diye konuştu.

- 'Avrupa bu çifte standardından utanmalıdır'

Kaynak, dünya üzerinde ne kadar aşırılık, kötülük varsa bunların hepsinin kaynağının Avrupa'nın karanlık koridorları ve karanlık dehlizleri olduğunu belirtti.

Kaynak, şunları kaydetti:

'Avrupa dünkü tutumu ile Orta Çağın karanlık dehlizlerine döndüğünü bir kez daha göstermiştir. Aradaki sınırlarını kaldıran Avrupa bu gidişle o sınırların kapatıldığı, bilimin çöktüğü bir Avrupa olacak. İngiltere zaten bunu yapıştı. İngiltere'nin AB'den çıkmak için yaptığı çalışmalar kapsamında 'Obama gelirse makbul, Türkiye'nin bakanı gelirse yasaklı' Avrupa bu çifte standardından utanmalıdır.'

(Sürecek)
Kaynak: AA