Bakan Yılmaz Ve Bakan Arslan'dan Vali Doğan'a Ziyaret

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Valiliğini ziyaret etti.

Bakan Yılmaz Ve Bakan Arslan'dan Vali Doğan'a Ziyaret
Vali Yardımcısı Erdinç Dolu, Mehmet Halis Aydın ve Yusuf İzci, Selim Kaymakamı Mehmet Keklik tarafından Valilik girişinde karşılanan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan şeref defterini imzaladı. Kars Valisi Rahmi Doğan ise ziyaret anısına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a plaket takdim etti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a Harakani Diyarı olan Kars’a hoş geldiniz diyen Vali Rahmi Doğan, “Burası Anadolu’nun Kafkaslara açılan serhat şehridir. Sizleri burada ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Tabi Ebul Hasan Harakani Hazretleri bizlerin manevi sahibimiz. 1064 bizim için çok önemli, Türklerin Anadolu’ya ilk girdiği, geldiği tarih. 1064 yılında Sultan Alparslan Ani’yi fetih ediyor. Ani’de ilk Türklerin yaptığı Mescit Manucehr Camii var. 1071 yılında Türklerin Anadolu’ya giriş olarak bilinen Malazgirt’ten 7 yıl öncesinde aslında Türkler Kars’a gelmiş ve Kars’ta uzun yıllardır medeniyet kurmuşlar ve yaşamışlar. Ani bizim için 15 Temmuz 2016 tarihinde Dünya Tarih Miras Listesine de girdi. Dolayısıyla Kars’ımıza hem yerli hem de yabancı ciddi anlamda da turist geliyor. Onun dışında Sarıkamış Kayak Merkezimiz yine Kars’ın nadide yerlerinden bir tanesi, kristal karı ve sarıçamı ile Alpleri aratmayacak doğal güzellikleriyle bir kayak merkezi. Geçen yıla oranla bu yıl 4 katı bir fazla ziyaretçi turist sayısında artışımız oldu. Bu tabi Kars’a getirilen insan sayısın artmasında sayın Bakanımızın buradaki hizmetleri ve çevresinin de burada olması çok önemli bir etken sağlıyor. Ben tekrar hoş geldiniz diliyorum, şeref verdiniz diyorum” dedi.

Sivaslıların 3’te birisi Karslıdır diye konuşmasına başlayan Bakan İsmet Yılmaz, “Sivaslıların 3’te 1’i Karslıdır desek, doğrudur. Bizim orada Karslılar diye ayrı bir grup var. Kars-Sivas kardeş şehir desek hakkıyla, yani kağıt üstünde bir kardeşlik değil, dolayısıyla evlenmişler birbirleriyle kız alıp vermişler ama bu diyardan o diyara en zor dönemde göçmüş, bir kısmı dönmüş fakat bir kısmı da kalmış. Dolayısıyla biz Karslıları iyi biliriz doğru mudur? Ve Karslıları da severiz. Kendimizden ayrı gayrı görmeyiz” diye konuştu.

Kars’a ayrı bir önem verilmesi gerektiğine dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Serhat şehrin ayrı bir yükünün, sorumluğunun olduğunun farkındayız. Buraya ayrı bir önem verilmesi gerektiğini de biliyoruz, bundan dolayı da Türkiye’de 21 Bakan var. Türkiye’de 81 il var, 21 Bakan var, Kars’ın bir Bakanı olması Kars’a ayrıcalıklı bir imtiyaz ve önem verildiğinin de apaçık göstergesidir” şeklinde konuştu.

Kars’ta eğitim yatırımlarının devam edeceğini hatırlatan Bakan Yılmaz, daha sonra özetle şunları söyledi:

“Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak Kars’ın eğitim problemlerinin her ne varsa hepsini çözmeye söz veriyoruz. Zaten birçoğunu bugün gittiğim yerlerde çözüldüğünü gördüm, ufak tefek adeta rötuşlara ihtiyaç var, Allah nasip ederse önümüzdeki dönemde de onu yaparaktan evlatlarımıza daha kaliteli bir eğitim vermek değişmez hedefimizdir. Onu da verirsek inşallah Kars’ın eğitimde de yarını bugünden daha da aydınlık olacaktır.”

Vali Doğan’ın efendim Ani’yi görmüş müydünüz? sorusuna Bakan Yılmaz, “Ani’nin geçici UNESCO Dünya Miras Listesinden kalıcı listeye alınması, orası hem Budist Tapınağı hem Yahudi Tapınağının hem Hristiyan Tapınağının hem de Müslüman Camisinin olduğu Dünya’da eşi benzeri olmayan mükemmel bir yerdir. Adeta her iki tarafını giden yeri çok büyük bir yere giriliyormuş gibi yani süslü gösterişli ışıklarla aydınlık olarak donatsak hak edecek bir yer diye düşünüyorum. Ani’nin özel bir tanıtıma ihtiyacı var diye düşünüyorum” yanıtını verdi.
Kaynak: İHA