Bakan Eroğlu, Ümraniye'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: (Referandum) Bugün Avrupa 'evet' olmasın istiyor. 'Hayır' demek istiyor. PKK, PYD, FETÖ de 'hayır' diyor. PKK ele başları diyormuş ki, 'Ya evet çıkarsa. Kararlı bir yönetim olursa bizim halimiz duman.' Haliniz duman olacak. Biz hep birlikte 16 Nisan'da gümbür gümbür 'evet' diyeceğiz. Özellikle büyük ve güçlü Türkiye için, küresel güç Türkiye için hep birlikte 'evet' diyelim'

İSTANBUL – Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, referanduma ilişkin, 'Bugün Avrupa 'evet' olmasın istiyor. 'Hayır' demek istiyor. PKK, PYD, FETÖ de 'hayır' diyor. PKK ele başları diyormuş ki, 'Ya evet çıkarsa. Kararlı bir yönetim olursa bizim halimiz duman.' Haliniz duman olacak. Biz hep birlikte 16 Nisan'da gümbür gümbür 'evet' diyeceğiz. Özellikle büyük ve güçlü Türkiye için küresel güç Türkiye için hep birlikte 'evet' diyelim.' dedi.

Ümraniye Belediyesi'ni ziyaret eden Eroğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'la makamında görüştü. İlçedeki çalışmalarla ilgili bilgi alan Bakan Eroğlu, belediye bahçesinde 15 Temmuz'da tankın ezdiği arabanın sergilendiği alanı gezdi. Eroğlu, Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Ümraniye Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen fidan dikimi programına katıldı. Öğrencilerle beraber fidan dikip, kürekle toprak atan Eroğlu, ağaçları da suladı.

Ümraniye Belediyesi 100 Bin Fidan Dağıtımı Töreni'ne de katılan Bakan Eroğlu, ilçede vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. İstanbul'da geçmişte yaşanan su sorunlarına değinen ve kentin susuzluk sorununun nasıl çözüldüğünü anlatan Eroğlu, kentin her bölgesine suyu ulaştırdıklarını söyledi. Bakan Eroğlu, FETÖ'nün darbe girişiminden bahsederek, ülkede 15 Temmuz ve tüm şehitleri unutmamak gerektiğini söyledi.

Ülkede referandum süreci yaşanacağına dikkati çeken Eroğlu, şunları kaydetti:

'Bugün Avrupa 'evet' olmasın istiyor. 'Hayır' demek istiyor. PKK, PYD, FETÖ de 'hayır' diyor. PKK ele başları diyormuş ki, 'Ya evet çıkarsa. Kararlı bir yönetim olursa bizim halimiz duman.' Haliniz duman olacak. Biz hep birlikte 16 Nisan'da gümbür gümbür 'evet' diyeceğiz. Özellikle büyük ve güçlü Türkiye için, küresel güç Türkiye için hep birlikte 'evet' diyelim. Büyük Türkiye, 2023 ve 2053 ve 2072 hedeflerinin gerçekleşmesi için hep birlikte kararımız evet. Bu hainlere inat sandıklara gidin, 'evet' mührünü basın.'

- 'Avrupa’nın yaptığı densizliği biz yapamayız'

Bakan Eroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'daki konsolosluğa girmesinin engellenmesi olayını değerlendirdi. Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Avrupa’nın yaptığı densizliği biz yapamayız. Hanımefendiler başımızın tacı. Osmanlı ve Selçuklu elçiyi ve yabancı misafirini baş üstünde tutardı. Avrupa 'medeniyet medeniyet' diyor. Medeniyet de bizde insanlık da bizde. Gelsin insanlığı öğrensinler. Onlar geldiği zaman biz onlara insanlık dersi göstereceğiz. Avrupa’daki kardeşlerimiz onlara insanlık nedir gösterecek.'

- 'Şehitler için 100 bin tane fidan'

Eroğlu, bugün Ümraniye'de vatandaşlara fidan dağıtacaklarını ve Ümraniye'yi yemyeşil yapacaklarını söyledi. Yeşil alanları artıracaklarını dile getiren Eroğlu, ilçede 3 bölgede fidan dağıtımı gerçekleşeceğini vurguladı. Eroğlu şöyle konuştu:

'Bugün 10 bin 300 fidan dağıtacağız. İstanbul'a da muazzam ağaç dikiyoruz. Şu ana kadar 18 milyon ağaç diktik. Hatta biz 100 bin ıhlamur, 100 bin erguvan, 100 bin tane çınar seferberliği yaptık. Bugün de Ümraniye'de 100 bin tane şehidimiz için fidan dikeceğiz. Onların hatırasına fidan dikme programı başlattık. İstanbul'u çiçek gibi yapıyoruz. Sizin hemen yanınızda Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı kurduk. İnşallah bu yakında faaliyete geçecek. Amerika'da Central Park gibi hatta onun 3 katı büyüklüğünde olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızı da davet edelim muhteşem bir şekilde Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanını açalım. Bütün parklar, bahçeler, şehir ormanları emrinizde.'

Konuşmanın ardından Bakan Eroğlu, Ümraniye Meydanı'nda vatandaşlara fidan dağıttı. Fidan almak isteyen vatandaşlar, meydanda uzun kuyruklar oluşturdu.
Kaynak: AA