Bakan Ağbal'dan Edirne'de Tır Parkı Ziyareti

Maliye Bakanı Ağbal: '(Kapıkule Sınır Kapısı) Ankara'ya döndüğümde buradaki personel sayısı, mesai saatlerinin ayarlanması konusunda ne gerekiyorsa yapacağım. Gümrük ve Ticaret Bakanımızla ilave personel takviyesi konusunu da görüşeceğim'

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki personel sayısı ve mesai saatlerinin ayarlanması konusunda Ankara'ya döndüğünde ne gerekiyorsa yapacağını belirterek, 'Gümrük ve Ticaret Bakanımızla ilave personel takviyesi konusunu da görüşeceğim.' dedi.

Çeşitli programlara katılmak için Edirne'de bulunan Bakan Ağbal, Kapıkule Sınır Kapısı yanındaki, Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTİ) tarafından yaptırılan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) işlettiği tır parkını ziyaret etti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile GTİ Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız tarafından karşılanan Ağbal'a tır parkındaki sosyal alanlar gezdirildi, tır şoförlerinin kullandığı otomasyon sistemi tanıtıldı.

Bakan Ağbal, burada yaptığı açıklamada, TOBB'a yakışan kalitede, tır şoförlerinin hak ettiği şekilde, hizmet üretildiğini görmekten mutlu olduğunu belirtti.

Ağbal'ın, 'Türkiye büyüyor, güçleniyor, ihracatı artıyor. Bu alan yetmez, büyütecek miyiz?' sorusuna, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 'Tır parkını büyüteceğiz, kapasiteyi artırıyoruz.' diye yanıt verdi.

Bakan Ağbal, tır şoförleriyle de sohbet etti. Sınır kapısındaki personel sayısının artırılması gerektiğini söyleyen şoför Alaettin Yücel, bazı nakliye firmalarının da vergi ödemede devleti kandırma yolunu seçtiğini ileri sürdü.

Bazı şoförlerin, Kapıkule'de tır beklemelerinin en asgari düzeye inmesi için vardiyaların artırılması gerektiği önerisi üzerine Bakan Ağbal, 'Ankara'ya döndüğümde buradaki personel sayısı, mesai saatlerinin ayarlanması konusunda ne gerekiyorsa yapacağım. Gümrük ve Ticaret Bakanımızla ilave personel takviyesi konusunu da görüşeceğim.' dedi.

Daha sonra Kapıkule Sınır Kapısı VİP Salonu'na geçen Ağbal, burada Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Vekili Yaşar Yaman Ocak'tan brifing aldı.

Bakan Ağbal'a ziyareti sırasında, Edirne Valisi Günay Özdemir, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe ve ile diğer ilgililer eşlik etti.
Kaynak: AA