Ayvalık'ta Memur Sen - Eğitim Bir Sen'den İstiklal Marşı Açıklaması

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Memur Sen-Eğitim Bir Sen Başkanı Mustafa Kurtuluş İstiklal Marşı’nın kabul ediliş yıldönümüyle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Ayvalık'ta Memur Sen - Eğitim Bir Sen'den İstiklal Marşı Açıklaması
Kurtuluş yaptığı açıklamada, “15 Temmuz’da darbe ve işgal girişiminde bulunan ihanete, alçaklığa, düşmanlığa karşı verdiğimiz son istiklal mücadelesini başlatan ruh, İstiklal Marşı’nda var olan ve genetiğimize yerleşmiş özgürlük ve bağımsızlık ruhudur. O gün yeni bir istiklal ruhuyla İstiklal Marşı güncellenmiş, direnişimiz dirilişe dönüşmüştür.

Memur Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak, İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma gününde İstiklal şairinin ve marşının canlı tutmak istediği ruhu yaşayacak, yaşatmaya devam edeceğiz.

İstiklal Marşı’nın TBMM’de millî marş olarak kabul edilişinin 96. yılında, milletimizi İstiklal Marşı’nın yazıldığı kaotik ortamlara sokmaya çabalayanlara fırsat vermeyeceğimizi ifade ediyor, bütün Milli Mücadele şehitlerimizi ve Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA