Aydın İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulunun 2017 İlk Toplantısı Yapıldı

Devlet Su İşleri Aydın 21. Bölge Müdürlüğünce yürütülen Aydın İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu’nun 2017 yılı ilk toplantısı yapıldı.

Aydın İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulunun 2017 İlk Toplantısı Yapıldı
Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay başkanlığında DSİ 21. Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, DSİ 21. Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Eken, DSİ 21. Bölge Müdürlüğü Havza Yönetimi İzleme ve Tahsisler Şube Müdürü Metin Balbakan ve kurum amirleri katıldı.

Toplantıda havza yönetimi başmühendisi Mehmet Censur tarafından “Havza Koruma Eylem Planı Takip Tabloları” ve toplam su potansiyeli, kullanım durumu, tarımda suyun ekonomik kullanımı, su kirliliğinin önlenmesi için yapılması gereken çalışmalar, taşkınlar ve taşkınların önlenmesi için yapılması gereken çalışmalar ve Aydın ilinde yürütülen su yatırımları ve taşkın koruma faaliyetleri ile ilgili bir sunum yapıldı. Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli Yakup Ezber tarafından HKEP kapsamında yürütülen çalışmalar ile ilgili bir sunum yapıldı.

Bir önceki toplantıda alınan kararların değerlendirilmesinin yapıldığı kurul toplantısında, nehir ve akarsulardaki su kirliliğinin önlenmesi ve takibinin yapılması, sulama birlik ve kooperatiflerinin sefer-dekar uygulamalarını başlatmaları konusunun bir sonraki toplantıda tüm sulama birliklerinin çağrılarak görüşülmesi, su tasarrufuna yönelik çiftçilerin eğitilmesi konuları ele alındı.

Suyun kaliteli kullanılması ve korunması ile ilgili temennilerde bulunularak, toplantı sonlandırıldı.
Kaynak: İHA