Anadolu Üniversitesi'nden Açıköğretim Fakültesi Öğrencilerine Yüz Yüze Sunum

Anadolu Üniversitesi, açıköğretim fakültelerinde okuyan öğrencilerin öğretmenlerle yüz yüze etkileşim kurabilmelerini ve öğrenciler için örgün eğitim ortamını sağlamak amacıyla İstanbul Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi’nde "Açıköğretim Çevrimiçi Öğrenci Görüşmeleri" düzenledi.

Anadolu Üniversitesi'nden Açıköğretim Fakültesi Öğrencilerine Yüz Yüze Sunum
Anadolu Üniversitesi açıköğretim fakültelerinde okuyan öğrencilerle yüz yüze iletişim kurulmasını sağlamak ve öğrencilere örgün öğretimdeki gibi bir ders ortamı oluşturmak amacıyla "Açıköğretim Çevrimiçi Öğrenci Görüşmeleri" düzenledi.

İstanbul Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sunuma konuşmacı olarak Anadolu Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Engin Kılıçatan, Yrd. Doç. Dr. Gökhan Tunç ile öğrenciler katıldı.

Sunum, Kılıçatan ve Tunç’un edebi eserler ve uyarlamalar hakkında öğrencilere bilgi vermesiyle başladı.

Öğrencilerde sinema, edebiyat ve film kültürünün oluşması ve yerleşmesinin hedeflendiği sunumda birçok konu, bu çerçevede öğrencilerle birlikte ele alındı. Sinemaya ve uyarlamalara dair çeşitli konuların masaya yatırıldığı sunumda öğrencilerin soruları da yanıtlandı. Açıköğretim fakültesinde eğitim alan öğrencilerle yüz yüze etkileşim kurmanın önemine vurgu yapan konuşmacılar çevrimiçi öğrenci görüşmelerinin önemine de dikkat çekti.

“Bu sunumlarla açıköğretim öğrencisiyle yüz yüze buluşma olanağı buluyoruz”

Açıköğretim fakültesi öğrencileriyle yüz yüze buluşmanın önemine dikkat çeken Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Televizyon Yapım Merkezi’nde görev yapan Öğretim Görevlisi Engin Kılıçatan, “Bu sunumlarla açıköğretim öğrencisiyle yüz yüze buluşma ve yüz yüze etkileşim olanağı buluyoruz. Bunun ötesinde hem edebiyata hem sinemaya dair belli bir film ve kitap kültürü oluşturmak gibi bir hedefimiz var. Aynı zamanda somut olarak da bu çalışmaların sonunda öykü yazmaya yani bu alanla ilgili pratik çalışmalara yönelmelerine veya film yapabilme yetilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.



“Temel amacımız, daha nitelikli olabilmeleri konusunda onlara yardımcı olabilmek”

Açıköğretim fakültesi öğrencileriyle bir araya gelerek çeşitli konuları değerlendirmenin hem öğrenciler için hem kendileri için olumlu etkilerinin olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Gökhan Tunç ise, “Çevrimiçi öğrenci topluluklarının kurulma amacı açıköğretim sistemine kayıtlı öğrencilerin farklı farklı alanlardaki ilgilerine karşılık verecek bir platform kurmaktı. Yani onlara sadece ders hizmeti vermeyip bunun yanı sıra onların ilgi duyabileceği konularda onlara gerekli imkanı tanımak, gerekli platformları kurmaktı. Temel amacımız, öğrencilerimizi sadece ders kapsamında değil ilgi alanlarına boş zamanlarında kendilerini ilerletmelerini, daha nitelikli olabilmeleri konusunda onlara yardımcı olabilmek. Öğrencilerle de doğrudan yüz yüze iletişim kurup bir örgün fakültenin verdiği hizmeti bizim de sunmamız temel amacımız bu” dedi.

Kaynak: İHA