AA Muhabirine Ödül

Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonu (BAŞKON) tarafından, Anadolu Ajansı Başmuhabiri Demircan, 'En iyi Ajans Muhabiri' ödülüne layık görüldü.

Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonu (BAŞKON) tarafından gerçekleştirilen ankete katılanların oylarıyla belirlenen 'Başkent Ödülleri' sahiplerini buldu.

Anadolu Ajansı Başmuhabiri Ferhat Demircan, 'En iyi Ajans Muhabiri' ödülüne layık görüldü.

BAŞKON tarafından Ankara Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen 'Başkent Ödülleri' törenine, Türkiye'nin dört bir yanından çeşitli sivil toplum örgütleri üyeleri, medya temsilcileri, iş adamları ve siyasetçiler katıldı.

Törende konuşan BAŞKON Genel Başkanı Mehmet Akyol, BAŞKON'un 'okuma ve çalışma' teşvikine önderlik yaptığını bildirdi.

Bütün vatandaşların okumasını, yazmasını, kendini geliştirmesini arzu ettiklerini belirten Akyol, hedeflerinin ülkede çalışmayan insan kalmaması olduğunu vurguladı.

'Türkiye üretim sıkıntısı yaşıyor.' diyen Akyol, çalışmanın önemini herkese aktarmaya devam edeceklerini kaydetti.

Akyol, katılımları dolayısıyla salondakilere teşekkür etti.

KırmızıTürk Haber Yönetim Kurulu Başkanı Cengizhan Kaya da 'Başkent Ödülleri'nin temel felsefesinin, Türkiye'nin en iyilerini Başkentte buluşturmak olduğunu ifade etti.

Kaya, ödül sahiplerinin, yoğun bir hazırlık döneminin ardından yaklaşık 900 bin kişinin oy kullandığı anketle belirlendiğini dile getirdi.

Konuşmanın ardından farklı kategorilerde 'Başkent Ödülleri' sahiplerine verildi.

'En İyi Erkek Siyasetçi' AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan seçilirken, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da sivil toplum kuruluşlarına verdiği destekler dolayısıyla ödüle layık görüldü

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu'na, 'BAŞKON camiasına gösterdiği ilgi ve destekler' dolayısıyla teşekkür plaketi verilirken, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, “Haymana kaplıca suyunu dünyaya tanıtması” dolayısıyla başarı ödülü aldı.

- Anadolu Ajansı'na ödül

'En İyi Bürokrat' ödülüne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan, 'Yılın En İyi Türk Halk Müziği Sanatçısı' ödülüne Mustafa Özarslan layık görülürken, 'En İyi Sanayici' ödülü Mehmet Şanal'a, 'En iyi Vakıf' ödülü Kızılcahamam-Çamlıdere Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na verildi.

'En İyi Üreten ve Yetiştiren Çiftçi” ödülü çiftçi Yaşar Öztürk'e, 'En İyi İşletmeci' ödülü Ahmet Eser'e verildi.

Anadolu Ajansı Başmuhabiri Ferhat Demircan 'En iyi Ajans Muhabiri' ödülüne layık görüldü. TRT spikeri Zafer Kiraz 'Başkentin En İyi Haber Spikeri', Beyaz TV spikeri Ferda Yıldırım 'Yılın En İyi Kadın Haber Spikeri' ödülüne layık bulunurken, TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç'a da ödül verildi.

'En İyi Sivil Toplum Kuruluşu' Ankara Kulübü Derneği seçilirken, 'Başkentin En İyi Spor Spikeri' ödülü TRT Spor spikeri Levent Özçelik'e verildi.

Ödül sahipleri, programı düzenleyenlere, oy verenlere ve değerlendirme yapanlara teşekkür etti.

Kaynak: AA