15 Temmuz Ruhunu Okul Duvarlarına Yansıtıyorlar

Siirt'te resim öğretmeni Serkan Akkuş, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin engellenmesinde vatandaşların gösterdiği kahramanlığı öğrencilerinin de desteğiyle resimlerle anlattı Okul duvarlarına asılan, kabartma tekniği ile hazırlanan tablolar ile darbe girişimine karşı gösterilen milli irade ruhunun ölümsüzleştirilmesi amaçlanıyor Akkuş: 'O geceyi yüzlerce tabloyla anlatsak yine yeterli olmaz çünkü o geceyi yaşamak gerekiyor. Biz de o geceyi yaşadık ve içimizden geldiğince, anlatabildiğimiz ölçüde tablolara yansıtmaya çalıştık' Öğrencilerden Benek: 'O gün unutulmayacak bir tarih yazıldı. İleriki yıllarda bizden sonraki gençler bunu hep hatırlayacak'

ZEKERİYA GÜNEŞ - Siirt'te resim öğretmeni Serkan Akkuş, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların gösterdiği kahramanlığı, hazırladığı ve okul duvarlarına astığı tablolara yansıttı.

İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde görev yapan Akkuş, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaşananları ve milletin ortaya koyduğu iradeyi yansıtmak amacıyla bir grup öğrencinin de yardımıyla kabartma tekniğini kullanarak üç boyutlu tablolar hazırladı.

Tablolar darbe girişimine karşı gösterilen milli irade ruhunun ölümsüzleştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla okul duvarlarına asıldı.

- 'Tablolar vatan sevgisini ve bağlılığı gösteriyor'

Akkuş AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un milli iradeye vurulmak istenen bir darbe olduğunu belirterek, bunun unutulmaması gerektiğini söyledi.

Darbe girişiminin gerçekleştirildiği gece milletin büyük bir kahramanlık sergilediğine işaret eden Akkuş, bu kahramanlığı ve bu ruhun okul duvarlarında da göstermek istediğini belirtti.

Akkuş, hazırladığı tablolarla milletin 15 Temmuz gecesi ülkeyi parçalamak kastıyla sokağa çıkan tankların karşısında vatan hainlerine nasıl dur dediğini yansıttığını dile getirerek, 'O geceyi yüzlerce tabloyla anlatsak yine yeterli olmaz çünkü o geceyi yaşamak gerekiyor. Biz de o geceyi yaşadık ve içimizden geldiğince, anlatabildiğimiz ölçüde tablolara yansıtmaya çalıştık. Gelecek nesiller o dönemde ne kadar acılar yaşandı anlasın.' dedi.

Milli iradeye her zaman sahip çıkılması için bu tür eserleri hazırlamaya devam edeceklerini vurgulayan Akkuş, hazırladığı tablolara ilişkin, şunları kaydetti:

'Bu çalışmamız iki ay sürdü. Kabartma tekniğini uyguladık. Sert bir zemini boyadık ve arkasına LED sistemi ile ışıklandırarak onu boyutlandırmaya çalıştık. Aslında içimizde içimizi acıtan, yakan o geceyi tablolarımızla duvara taşıyarak anlatmak istedik. Tablolar, 15 Temmuz gecesi yaşananları, araçların ezilmesini, sonra insanların kendi imkanlarıyla tankları iman gücüyle durdurmaya çalışmasını, vatan sevgisini ve bağlılığı gösteriyor.

- 'Gençler bunu hep hatırlayacak'

Öğrencilerden Asife Esra Benek, 15 Temmuz gecesi milletin canını hiçe sayarak darbecileri engellemeye çalıştığını belirtti.

'O gün unutulmayacak bir tarih yazıldı. İleriki yıllarda bizden sonraki gençler bunu hep hatırlayacak.' diyen Benek, bir daha benzer sorunların yaşanmamasını dilediklerini aktardı.

Şırnak'taki terör saldırıları nedeniyle ailesiyle Siirt'e yerleşen öğrencilerden Nisanur Erkan, 15 Temmuz'u unutturmamak adına yapılan tablonun adeta o geceyi yaşattığını aktardı.

'15 Temmuz darbe gecesi çok zor geçti ama Allah'a şükür atlattık. Şehitlerimize bol bol dua ediyoruz, mekanları cennet olsun inşallah.' ifadelerini kullanan Erkan, tablonun okula asılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Zeynep Çernik de milletin 15 Temmuz gecesi sokaklara çıkarak darbe girişimini engellediğini aktardı.

Okul duvarlarına asılan tablonun kendilerine o geceyi hatırlatacağını anlatan Çernik, 'Okul müdürlerimize ve öğretmenimize teşekkür ediyorum. O gece çok sayıda insan canını feda etti, kendilerini tankların önüne attılar. Kendi canlarını bizim canımız için hiçe saydılar. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.' diye konuştu.
Kaynak: AA