Zolan'dan İstiklal Marşının Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Mesajı

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Milli Şair’in edebi kimliği ile kurtuluş mücadelesini bugünlere yansıtan en önemli sanatçılardan biri olduğunu söyledi. Başkan Osman Zolan, “İstiklal Marşı, varlığına kast edilen bir milletin yeniden dirilişini anlatan en büyük destandır. Milli Şairimiz, ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım; Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım!’ dizeleriyle tarih boyunca esaret altına alınamayan Türk milletinin, asla esir olmayacağını haykırmıştır. Türk milletinin bağımsızlığına, vatanına, bayrağına ve dinine olan bağlılığını muhteşem bir coşkuyla anlatan Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılacağına olan inancını millete aşılamıştır” ifadelerini kullandı.

Zolan'dan İstiklal Marşının Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Mesajı
Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı başta olmak üzere tüm eserleriyle, Türk milletinin yaşadığı zor dönemleri gelecek nesillere anlattığını dile getiren Başkan Osman Zolan, “Gençlerimiz, bu eserlerin her satırını ve her dizesini dikkatle okumalı, ders çıkarmalı Milli Şair’in hayalini kurduğu Asım’ın Nesli’ni gerçeğe dönüştürmek için var gücüyle çalışmalıdır” dedi.

Türkiye’nin 15 Temmuz’da yeni bir işgal girişimiyle karşı karşıya kaldığını; Türk milletinin bu hain darbe kalkışmasını, cesaret ve kahramanlıkla bastırdığını hatırlatan Başkan Osman Zolan sözlerine şöyle son verdi: “Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi ‘Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.’ Bu vesile ile İstiklal Marşımızın kabulünün 96’ncı yılı vesilesiyle, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve vatanı uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”
Kaynak: İHA