Yeni Mezbaha Hizmete Hazır

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kumluca'ya bağlı Hızırkahya Mahallesinde yapımı tamamlanan mezbaha binasının hizmete hazır olduğu bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Müdürü Adnan Büyükkaya, inşaatı tamamlanan mezbaha binasında incelemelerde bulundu.

Yeni mezbahanın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı standartlarına uygun şekilde yapıldığını ifade eden Evran, mezbahada günlük 7 büyükbaş, 70 küçükbaş hayvan kesiminin yapılabileceğini söyledi.

Mezbahanın Kumluca ve Finike ilçelerine hizmet edeceğini belirten Evran, 3 dönümlük arazi üzerine inşa edilen mezbahada vatandaşlara modern ve sağlıklı bir ortamda hizmet verileceğini kaydetti.

Evran, 'Tesiste tüm hizmetler son teknolojiye uygun olarak verilecek. Tesis içerisinde 2 soğuk hava deposu ve bir şüpheli hayvan deposu bulunuyor. Önümüzdeki günlerde açılışı yapılarak halkımızın hizmetine girecek mezbahanın halkımıza hayır olmasını diliyorum.' dedi.

Kaynak: AA