WFP İcra Direktörü Cousin Yemen'de

WFP İcra Direktörü Cousin, geçici başkent Aden'de Başbakan Dağr ile bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) İcra Kurulu Direktörü Ertharin Cousin'in Başbakan Ahmed bin Dağr ile bir araya geldiği bildirildi.

Yemen Haber Ajansı SABA'ya göre, resmi temaslarda bulunmak üzere Yemen'i ziyaret eden Cousin, 3 gün sürecek ve gerek hükümetin gerekse Husilerin kontrolünde açlık tehlikesinin baş gösterdiği bölgelere gerçekleştireceği ziyaret kapsamında Dağr ile geçici başkent Aden'de bir araya geldi. Görüşmede, tüm illere insani yardımların ulaştırılması için oluşturulan mekanizma değerlendirildi.

Dağr görüşmede, hükümetin WFP ve diğer uluslararası kuruluşların gıda ve ilaç yardımını tüm bölgelere ulaştırmaya devam etmesi için gereken kolaylıkları ve yardımı sunacağını kaydetti. Dağr, liman ve sınırlarda bu amaçla sundukları kolaylığın Husiler tarafından silah kaçırmada kullanıldığını aktardı.

Dağr ayrıca WFP ve diğer uluslararası kuruluşlara merkezlerini Aden'e taşıma ve çalışmalarını orada yürütme çağrısı yaptı.

Cousin ise WFP'nin bölge müdürünün çoğunlukla Aden'de bulunacağını ve yardımların gönderilmesi işinin Aden'den yürütüleceğini kaydetti. Cousin, Aden, El-Mukella ve El-Muha limanlarından yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabildiğini belirtti.

Cousin'in, yarın Sana'ya geçerek insani yardımların dağıtıldığı bölgeleri ziyaret etmesi bekleniyor.

WFP Yemen Direktörü Stephen Anderson salı günü, Yemen'in gıda güvenliği konusunda 'en büyük acil durumu temsil eden ülke' olduğunu duyurmuştu.

Kaynak: AA